Medimagazin logo

Acil doktoru fotoğraf çekerek uzmandan konsültasyon istedi iddiası!

Antalya'da trafik kazasında yaralanan şahıs, kaldırıldığı özel hastanede doktorun maçta olduğu gerekçesiyle acil servis doktorunun kırık bacağının fotoğrafını maçtaki doktora gönderdiğini ve kendisine müdahale edilmediğini iddia etti. Hastane ise hastanın sedyelerini çaldığını öne sürdü.
Kaynak: SÖZCÜ
Acil doktoru fotoğraf çekerek uzmandan konsültasyon istedi iddiası!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANTALYA-Edinilen bilgiye göre kaza, önceki gün saat 20.00’de Meydan Kavşağı’nda meydana geldi. Trafik kazasında yaralanan Ömer Doğmuş (23), olay yerine gelen 112 ambulansı ile özel bir hastaneye kaldırıldı. Ömer Doğmuş'un ağabeyi Mazhar Doğmuş’un iddiasına göre özel hastanedeki uzman doktor maçta olduğundan yaralının bacağının fotoğrafı çekilerek, maçtaki uzman doktora gönderildi ancak cevap gelmedi. 

Hastanedeki acil doktorlar ise uzman doktordan cevap gelmediği için yaralıya müdahale etmek istemediklerini söyledi. İddiaya göre başka bir hastaneye sevk yapılmasını isteyen ailenin isteği kabul edilmezken, devreye emniyet güçleri girdi. Özel hastaneye giriş kaydı yapılmadığı da iddia edilen Ömer Doğmuş, sedye ile polis aracına bindirilerek AÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. 

Özel hastane sedyenin çalındığı gerekçesiyle şikayetçi olurken, aile de özel hastaneyi önce Sağlık Bakanlığı’na şikayet etti, ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Hastane tarafından konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken, olayın derinlemesine araştırıldığı kaydedildi.
 


 

Medimagazin Gazetesi Editörlüğüne

İlgi : 09.02.2105 tarihinde gazeteniz haber portalında yayınlanan “Acil Doktoru Fotoğraf Çekerek Uzmandan Konsültasyon İstedi” haberi 

Sn Editör; yazınızdaki bilgiler gerçeği yansıtmamakta olup, olayın basına yansıtılması ve akabinde Acil Servis girişi ve içindeki kamera kayıtlarının mükerrer defalar incelenmesi ve yapılan tahkikat sonucu olarak;     
1-Olay yerine giden 112 ekipleri, ön tanı olarak Tibia kırığı olduğu düşündükleri ve genel durumu stabil olan ve damar yolu açık olarak,  hastayı en yakın hastane olan hastanemize 20:38’de getirmişlerdir. 
2- Acil Serviste görevli Pratisyen Hekim tarafından ilk muayenesi ve akabinde müdahalesini yaparken ayrıca direkt grafiler istenmiş ve hastanın direkt grafileri PACS sistemi ile 20:55’te sisteme ve hemen hemen bütün hastanelerde olduğu gibi, Ortopedi Uzmanının Cep telefonuna görüntü olarak düşmüştür. Açık Tibia-fibula kırığı olarak değerlendirilen hasta için Ortopedi Uzmanı: “Hastanın müşahadeye alınmasını ve yaklaşık 15 dakika içinde Hastanede olacağını beyan etmiş ve yola çıktığını” belirtmiştir. 
3-Hasta yakınları, Ortopedi Uzmanının niçin Hastanede hazır bulunmadığını sorun ederek, münakaşa etmeye başlamış ve ortalığı velveleye vererek başka bir hastaneye sevklerini istemişlerdir. 
4-Acil Hastaların sevk işlemleri ASKOM kararları ile 112 aracılığı ile ayrıca gidecek Hastane ayarlandıktan sonra gönderilebilmektedir. 
5-Olay esnasında farklı bir nedenle Hastanemizde bulunan Polis ekiplerince ve Polis aracı ile Hastaneye ait sedye ile apar-topar AÜ Tıp Fakültesi Hastanesine kendi isteği ile gitmiştir. 
6-Olayı basına yansıttığı belirtilen kişi MD ise Hastaneye hiç gelmemiştir. 
    7-Sedyemizin çalındığına dair ifademiz olmamış, aksine geri getirmeleri istenmiştir. Bu konu ile ilgili hiçbir kuruma da şikayetimiz bulunmamaktadır. 
    Sonuç olarak ilgili olayın yansıtılış ve özellikle yerel medyada yayınlanış tarzı ile ilgili olarak ilgililer hakkında yasal işlemler başlatılmıştır. 
    Saygılarımla.
     

  
Uzm. Dr. Seyfettin YAHŞİ
  Mesul Müdür    

acil
sevk
antalya
Yorum (4)
mehmet karadeniz
yakında doktor tuvalette olduğu için bekledik haberi duyarsak şaşırmayalım
24
Cevapla
Sedat Kocaman
Gece çoğunlukla hiçbir hastanede uzman doktor bulunmaz, acil hekimleri bulunur, uzman doktora resim çekerek bilgi sormuş, ne var ki bunda helal olsun, kendi bildiğine tedavi yapıp gönderse daha mı iyiydi.
21
Cevapla
postenflamatuar
Şikayet edilmesinde bazı şartlar altında haklılık payı var. Tüm acillerde yeterli sayıda acil sertifikalı pratisyen hekime ek olarak bunları sorumlusu statüsünde 24 saat esaslı acil uzmanı veya acil uzmanı yoksa 4 uzmanlık olan dahiliye-pediatri-genel cerrah-Kadın doğum uzmanları acil serviste görev başında olmalı. Bnlardan biri ameliyata girdiğinde hemen icapçı gelebilmelidir. Bu sistem oluşturulursa telefonla danışılmaması lazım. Bu sistem hayata geçirilirse bir çok hastanenin acilservis kapanır. 8-10 il hariç tüm illerde acil hizmeti veren tek bir hastane kalır. Kapatılan hastanelerin uzmanları da acil nöbeti oaln hastanede nöbet tutar. Telefon olayı da kalmaz. Diğer merkezşerden mesela ilçelerden bu merkeze acil vakalar 112 ile sevk edilir. Ne hasta doktorun telefonuna karışır ve ne de zavallı pratisyen bir başına gerçek acillerle uğraşmak zorunda kalır. Gerçek acil olmayan hastalarda memnuniyet bayağı düşer ama her işin bir bedeli var.
8
Cevapla
port
Bence hasta ile muhatap olan dr sureci iyi yonetememis.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir