Medimagazin logo

Ankara'da genel cerrahi doçentine 4 hasta yakını saldırdı

Ankara'da Genel Cerrah Doç. Dr. Ahmet Oğuz Hasdemir, 4 hasta yakınının saldırısına uğradı.
Ankara'da genel cerrahi doçentine 4 hasta yakını saldırdı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Alper Cihan, yaptığı açıklamada, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği doktorlarından Doç. Dr. Hasdemir'in, hasta yakınları tarafından saldırıya uğramasına ilişkin, "Doktorumuz kafasından ve dizinden yaralanmıştır. Kafatası ve dizindeki kırıklar nedeniyle, acil ameliyata alınan doktorumuzun hayati tehlikesi mevcuttur." dedi.

Hasdemir'in hasta asansöründe 4 hasta yakını tarafından saldırıya uğradığını anlatan Cihan, "Doktorumuz herhangi bir kusuru olmadan, haksızca saldırıya uğramıştır." ifadesini kullandı.

Sağlık çalışanlarına yönelik her türlü saldırının karşısında olduklarını vurgulayan Cihan, "Şiddet kimden gelirse gelsin, haklı bir gerekçesi olamaz. Görevi başında olan sağlık personelimize yapılan saldırıyı kınıyoruz." diye konuştu.

Cihan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da konuyla yakından ilgilendiğini ve olayın takibine yönelik talimat verdiğini belirtti.


Recep Akdağ: Sağlık çalışanına kalkan el, Sağlık Bakanlığına kaldırılmıştı


Öte yandan, Bakan Akdağ'ın da saldırıya uğrayan doktoru ameliyattan önce telefonla arayarak, geçmiş olsun dileğinde bulunduğu öğrenildi.

sağlıkta şiddet
ankara
Yorum (16)
Mehmet Karademiz
Sayın bakanımız Recep Akdağ'ın demeçleri ve kendisi nettir. Yaptırımlarını bekliyoruz.. Başkent'te Türkiye'nin kalbinde yapılan saldırı Meclis'e yapılan saldırıdan çok farklı değil. Daha büyük olaylar olmadan bu işin üzerine derhal gidilmeli.
0
Cevapla
ali kemal bulat
Sayin Cihan doktorumuz kusuru yokken saldıriya uğradi demişsiniz.Hangi kusurlarda saldiri normaldir merak ettim.Bi de diyelimki tibbi hata ve kusur var ortada o zaman saldiriyi haklimi goreceksiniz
0
Cevapla
Mehmet Kaya
Doktorluk mesleğine de geçmiş olsun.
0
Cevapla
bmc
'Doktorumuz herhangi bir kusuru olmadan haksızca saldırıya uğramıştır'.. Alla alla çok ilginç KHK başkanının ağzından çıkanı kulağı duyuyor mu...kusuru olsa saldırı meşru mu olacaktı..hayret ne günlere kaldık!
0
Cevapla
Kardiyolog
Bu eylemi gerçekleştiren insanlık dışı canlıların ( tüm canlılardan özür dilerim) ve yedi sülalesinin sağlık hizmeti kesilmedikçe bu varlıklar bu tür eylemlere devam edecekler...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir