Medimagazin logo

Bakanlık Afiliye hastanelerle görüştü: ' Asistan eğitimine değer verilecek'

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, "Sağlık hizmetinde sunum kalitesinin artırılması için asistan eğitimine değer verilecek. Fiziksel mekanlarda iyileştirme yapıldıktan sonra afiliasyon yapılacak." dedi.
Kaynak: AA
Bakanlık Afiliye hastanelerle görüştü: ' Asistan eğitimine değer verilecek'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven başkanlığında, "Afiliye Üniversite Hastane Başhekimleri ve Tıp Fakültesi Dekanları Değerlendirme" toplantısı yapıldı. 

Bilkent Hizmet Kampüsü Kongre ve Toplantı Salonu'ndaki toplantıya, Bakan Yardımcıları Prof. Dr. Muhammet Güven, Halil Eldemir, Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Alper Cihan, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. M. Mahir Ülgü, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Arslan Kağan Arslan, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Süleyman İslamoğlu, Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Selim Bener, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanları, 28 afiliye üniversitenin tıp fakültesi dekanları ve 28 afiliye hastane başhekimleri katıldı. 

Afiliasyon konusunda hastane başhekimlerinin talep ve önerilerinin gündeme geldiği toplantıda konuşan Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, "Sağlık hizmetinde sunum kalitesinin artırılması için asistan eğitimine değer verilecek. Fiziksel mekanlarda iyileştirme yapıldıktan sonra afiliasyon yapılacak." ifadelerini kullandı. 

Toplantıda ayrıca, Afiliasyon Daire Başkanlığı kurulması, eğitim ve hizmet sunum kalitesinin artırılması, asistan eğitiminin desteklenmesi, sağlık hizmet sunumunun kalitesinin artırılmasına önem verilmesi konuları ele alındı.

sağlık bakan yardımcısı
prof. dr. muhammet güven
Yorum (4)
Doc
Afili ye hastanelerde kadrolu doçentler kadrosuz doçentler ayrımı ve mobingi bitmeDigi sürece kalite artmaz .kadrosuz doçent her konuda daha çok kosturuyor çalışıyor ameliyat eğitim ders veriyor .üniversite kadrosuna alınmadığı ve diğerlerinden yüzde 70 daha az gelir elde ettiği için ve bunun düzeltilmesi için herhangibir çalışma görmediği için .istifa yolunu seçiyoruz . Bunun kasıtlı olduğunu sağlık hizmeti ve eğitimini bilerek bir takım kalıntılarn baltaladigini .hükümeti zor duruma düşürmek için yapıldığını düşünmek istemiyorum .şartsız kadrosuz doçentlere olduğu yerde üniversite kadrosu.ve zamanı gelince prof luk kadrosu verilirse.istifa lar kısmen azalır.
87
Cevapla
Dr.Cevdett
Nereyi tutsanız elinizde kalıyor. 2009 ya da 2010 yılında Kayseri EA hastanesi cerrahi kliniğine 2 tane asistan aldılar ama eğitim kadrosunda hoca yoktu. Pek çok afiliye hastanede öğrenci ya da asistan eğitimi için yeterli hiç bir şart yokken öğrenci-asistan alınıyor. Akıl tutulması var kimse de ne yapıyorsunuz diye sormuyor. Gelecekte sağlığımız yetersiz hekimler elinde oyuncak olacak.
62
Cevapla
Ahmet Çakar
Neyi tutacağımızı da şaşırdık.. Tutsak bir türlü tutmasak bir türlü.. Bir de tutup hiç bırakmayanlara ne demeli ?
1
Cevapla
SEREN
Afiliye hastanelerde eğitim kadrosunda uzmanlar, uzman kadrosunda doçentler, başasistanlar, doktor öğretim görevlileri, üniversite kadrosunda doçent ve prof lar...hepsinin özlük hakları ve yetkileri farklı...sağlık bakanlığındakilere haksızlık ve mobbing haD safhada... dünkü asistan yeni uzman doktor öğretim görevlisi kendini yetiştiren doçent abi ablalarından daha fazla özlük hakkına sahip... Bu şartlarda asistan eğitimi?????? nihayet bu durumu farkeden birileri oldu. Umarım en kısa zamanda da çözüm bulunur.
17
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir