Medimagazin logo

'Bin ev kazasından 14'ü ölümle sonuçlanıyor'

SGK Başkan Yardımcısı Koç: "Ülkemizde yaşanan bin ev içi kazasından 14'ü ölümle sonuçlanıyor. Bu konu en az yenidoğan kadar önemli"
Kaynak: AA
'Bin ev kazasından 14'ü ölümle sonuçlanıyor'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Orhan Koç, "Ülkemizde yaşanan bin ev için kazasından 14'ü ölümle sonuçlanıyor. Bu konu en az yenidoğan kadar önemli." dedi.

Koç, SGK Konferans Salonu'nda düzenlenen "Çocuklarda Önlenebilir Ev Kazaları ve Korunma Yöntemleri Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, dünyada 5 yaş altı ölümlerin önlenmesiyle ilgili çok ciddi projeler ve programlar uygulandığını söyledi.

Bu konuda Türkiye'de de önemli çalışmaların hayata geçirildiğini belirten Koç, bu sayede Türkiye'de başta yenidoğanlar olmak üzere çocuk ölümlerinin azalmaya başladığını bildirdi.

Yenidoğan ölümleri dışındaki 5 yaş altı ölümlerin büyük bölümünün ev kazalarından kaynaklandığına işaret eden Koç, "Ülkemizde yaşanan bin ev içi kazasından 14'ü ölümle sonuçlanıyor. Yani bu konu en az yenidoğan kadar önemli. Diğer taraftan yenidoğan için ciddi maliyetler gerekirken, ev içi kazalarını önlemek için maliyet gerekmiyor. Sadece bilinç ve farkındalıkla bu kazalar azaltılabilir. Bunun için tüm tarafların eş zamanlı çalışması gerekiyor." diye konuştu.

SGK olarak ev içi kazalarını önemli bir sorun olarak değerlendirdiklerini kaydeden Koç, "Genel Sağlık Sigortası tüm vatandaşlarımızın sigortası niteliğinde ama bilinmelidir ki bu hizmeti sağlayan SGK'nın da sigortaya ihtiyacı var. Bizim sigortamız da vatandaşlarımızın sağlıklı kalması, onların sağlığının korunması. Bu bakımdan önlenebilir kazaların en aza indirilmesi için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Koç'un ardından, SGK Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanı Ertan Yığman ve Doç. Dr Ayşe Karaman tarafından çocukların yaşadığı ev içi kazalarla ilgili sunumlar yapıldı.

ev kazası
ölüm
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir