Medimagazin logo

Konya'da ebeye şiddet

Konya'da bir kadının muayene için gittiği hastanede görev yapan ebeye şiddet uyguladığını iddia eden sağlık çalışanları protesto gösterisi düzenledi
Kaynak: AA
Konya'da ebeye şiddet
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Konya'da Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi çalışanları, bir kadının muayene için gittiği acil servisinde görev yapan ebe Halime Gürkan'a şiddet uyguladığını öne sürerek protesto gösterisi yaptı.

Hastane bahçesinde toplanan sağlık çalışanları, ellerinde pankart ve alkışlarla olaya tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal, hastanenin acil polikliniğinde görev yapan Gürkan'ın 19 Ekim'de muayene için gelen bir kadının sözlü ve fiziki şiddetine maruz kaldığını söyledi.

Sağlık çalışanının darp raporu aldığını belirten Uysal, "Çalışanımız, darbedildiği ve raporlu olduğu halde hizmet vermekten çekilme hakkını kullanmamıştır. Hekim tarafından verilen istirahat raporunu kullanmamış ve fedakarlık yaparak hizmet vermeye devam etmiştir." dedi.

Uysal, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin karşılıksız kalmaması gerektiğini dile getirerek yetkililerden ilgi beklediklerini ifade etti.

Sağlık çalışanları hakları birimi kurulmasını istediklerine işaret eden Uysal, şunları kaydetti:

"Son 15 yılda fedakar sağlık çalışanları sayesinde hasta memnuniyet oranları yüzde 80'lere kadar çıkmıştır. Biz teşekkür ve taltif edilme beklemiyoruz. Bıçak kemiğe değil, artık kalbe dayandı. Bu alçakça saldırılar daha ne kadar devam edecek? Şiddete maruz kalan arkadaşımızın yanındayız. Mahkeme sürecinde de kendinizi yalnız bırakmayacağız."

Basın açıklamasının ardından olayı alkışlarla protesto eden sağlık çalışanları, "Sağlıkçıya uzanan eller kırılsın" ve "Sağlıkçıyız, haklıyız, kazanacağız" sloganları attı.

şiddet
ebe
konya
Yorum (1)
Mustafa D.
1- Olayın adli bildirimi "İŞ KAZASI" olarak yapıldı mı? Beyoz kod idari bir soruşturmadır. 2- Hastane yönetimi ve sağlık bakanlığından "iş kazası" bildirimlerini YAPMADIKLARI İÇİN, GEREKLİ ÖNLEYİCİ FAALİYETLERİ BAŞLATMADIKLARI için şikayetçi olundu mu? 3- Haklarımızı gerçekten biliyor muyuz? 4- Yeterli güvenlik personeli var mı? 5- İşlevsel CEZA HUKUKU var mı? 6- Daha kaçımız TÜKENMİŞLİĞE girecek, ölecek ve işinden nefret edecek???!
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir