Medimagazin logo

Operasyon bölgelerinde çalışacak hekimler nasıl belirlenecek?

Sağlık Bakanı Akdağ: Askeri hekimlik devam ediyor, birliklerdeki revirler dahil olmak üzere. Ama hastaneler tamamen sivilleşiyor
Operasyon bölgelerinde çalışacak hekimler nasıl belirlenecek?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda editör ve muhabirlerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"Son yayımlanan KHK ile GATA ve asker hastaneleri ile doktorlar Sağlık Bakanlığına devredildi. Buna göre, özellikle operasyon bölgelerinde çalışacak hekimler nasıl belirlenecek? Bu hekimlere, arazi eğitimi verilecek mi? Birlik içindeki revirler de Bakanlığa bağlı mı olacak, burada görev yapacak hekimler kimlerden oluşacak?" şeklindeki bir soru üzerine Akdağ, şunları ifade etti:

"Devirle ilgili hukuk tamamlandı. O hukuk bize bir ay içerisinde devrin tamamlanmasını söylüyor. Önümüzdeki cuma günü inşallah devri tamamlamış olacağız. Yani hastaneleri personelleriyle beraber devralmış olacağız. Bunun için çok yoğun bir çalışma yapıyoruz. Bir taraftan personellerin devriyle ilgili personel hukukuna ilişkin işlemler var. Öbür taraftan sistemler birbirinden farklı, Sağlık Bakanlığının ayrı bir işletim tarzı var. Bu işletim tarzını oralara taşıyacağız. Yöneticilerini belirliyoruz."

Akdağ, verilecek hizmetin aksamaması için alınacak tedbirleri belirlemeye devam ettiklerini belirterek, cuma günü de devri gerçekleştirmiş olacaklarını, söz konusu hastanelerle ilgili yoğun çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Sağlık Bakanı Akdağ, askeri birliklerdeki sağlık personellerine ilişkin ise "Askeri birlikler, gemiler dahil ya da operasyona katılacak birliklere eşlik edecek sağlık görevlileri açısından biz gerekli personeli silahlı kuvvetlerin uygun gördüğü personeli, onları da bırakıyoruz. Askeri hekimlik devam ediyor, birliklerdeki revirler dahil olmak üzere. Ama hastaneler tamamen sivilleşiyor. Gerçekten hastanelerin bu anlamda askeri kalması için herhangi bir sebep de yok. Sonuçta verilen sağlık hizmeti aynı sağlık hizmetidir." ifadelerini kullandı.

askeri hekimlik
gata
recep akdağ
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir