Medimagazin logo

Oto hırsızlığı gibi görünse de gerçek çok farklı! Prof. Dr. Ömer Bender: Canımı zor kurtardım

Duktoskopi cihazı çalınan Prof. Dr. Ömer Bender: - "Hırsızlar aracı üzerime sürdü, kendimi yolun kenarına attım, canımı kurtardım. Basıp gittiler"
Oto hırsızlığı gibi görünse de gerçek çok farklı! Prof. Dr. Ömer Bender: Canımı zor kurtardım
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Duktoskopi cihazı çalınan Ok Meydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Bender, "Oto hırsızlığı gibi görülen olayda hem hastalarımı, hem öğrencilerimi yakındıran ilgilendiren bir kayba uğradım." dedi.

AA muhabirine olayı anlatan Bender, akşam saatlerinde evine dönerken Bahçeşehir girişindeki geçitte yavaşladığı sırada arkadan bir aracın şiddetli bir şekilde kendi otomobiline çarptığını kaydetti.

Trafik kazası bahanesiyle hırsızlık olaylarına karşı tedbirli olduğunu ancak olay doğal geliştiği için ilk önce şüphelenmediğini dile getiren Bender, şöyle devam etti:

"Otomobilimi ileriye çektim, arkadan çarpan otomobil de uzun farları ve iç aydınlatması açık durumda dibime kadar yaklaşarak durdu. Önde belden yukarısı çıplak 20-25 yaşlarında bir erkek, elinde içki şişesiyle bana bakarak kahkaha atmaya başladı. Yanında bulunan bir hanım da kahkaha atıyordu. Bir gariplik sezdim. Baktım arabamın tamponu kırılmış ama dönüp gitmeyi daha uygun gördüm. Aracıma yöneldiğim anda erkek olan şahıs arabasından indi, 'karım hamile' gibi saçma sapan şeyler söylemeye başladı. Dikkatimi dağıtmak için böyle bir yönteme başvurmuşlar. O sırada arabamın çalındığını fark ettim. Otomobilimin peşinden koşarken şahıslar aracı üzerime sürdüler, kendimi yolun kenarına attım, canımı kurtardım. Basıp gittiler."

Aracında Türkiye'de 2005 yılından bu yana sadece kendisinin uyguladığı tanı yönteminde kullanılan duktoskopi cihazının parçaları olduğunu, cihazın, ultrason, mamografi ve MR da bile tespit edilemeyen vakalarda yardımcı olduğunu belirten Bender, "Onun dışında bilgisayarım, çok sayıda flaş belleğim, eylül ayında basıma yetiştirmeye planladığım bir ders kitabım da vardı." diye konuştu.

Uyguladığı sistem için İstanbul dışından da hastalarının geldiğini belirten Prof. Dr. Bender, sözlerini, "Bu işi yapan, uygulayan kimse olmadığı için hastalar bana geliyordu. Oto hırsızlığı görülen bu olayda hem hastalarımı, hem öğrencilerimi yakından da ilgilendiren bir kayba uğradım." diye tamamladı.

prof. dr. omer bender
duktoskopi
oto hirsizligi
Yorum (7)
aydin sinal
basit bir hirsizlik vakasini"bu cihaz sadece bende var,tetkiklerisadece ben yaparim,ultrasnografide,Mamografide,MR tespit edilemeyen vakalari bile bulurum,yurt ici disindan hastalarim var" gibi ucuz reklam yollarina kacmak ne derece tipbi etik anlayisiyla uyusur,her neyse ben etik icin havanda su dögmeye devam edeyim de tuz kokmus care yok.
35
Cevapla
Krizantem
Hoca altı üstü meme cerrahisi yapıyorsun. ( Ben de o işi yapıyorum. Memenin cetrahisinden daha çetrefil olanı onkolojik kısmını yönetmektir onun için böyle söylüyorum .) Gönder hastalarını başka cerrahlara. Yorulduk. Seni bu sistemde destekleyip profesör yapmışlar. Benim hayatımı çaldılar. Yurtdışına çıkmak zorunda kaldım iş bulmak için. Buna rağmen bu kadar konuşmadım.
21
Cevapla
mserdar
Ben ve benim gibi binlerce doktor bu yöntemi öğrenmeden mezun olduk,kendi öğrencileri de pek bir şey kaybetmezler,hoca pek yetenekli yakında bulur tekrar bulundu diye haber yaptırır.Hocaya bol kazançlar,hayırlı müşteriler,13 senedir sadece kendi uyguladığı yöntemmiş,nerede yayın nerede bilimsellik
28
Cevapla
ahmet yılmaz
reklamları dinlediniz.
11
Cevapla
Fatma Zehra
Yorumlara okuyunca, bu aralar sık kullandığım bir sözü yineledim, bir hekime en büyük kötülüğü yine bir hekim yapıyor, haberdeki meslektaşımızın ne niyetle bu açıklamalarda bulunduğunu kimsenin bilemeyeceği gibi ne niyetle yaparsa yapsın böyle bir durumda bu açıklamalar çok acımasız. Her geçen gün mesleğimize olan saygının azaldığı, üzerimizdeki yükle beraber her anlamda ezildiğimiz kesin ama birbirimize saygılı olmadığımız sürece kimseden saygı beklememeliyiz......Sayın meslektaşımıza geçmiş olun.
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir