Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Suudi Arabistan'da

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, beraberindeki bakanlık heyeti ile çalışma ziyareti için Suudi Arabistan'a gitti. Akdağ, Suudi Arabistan Sağlık Bakanı ile yeni işbirliği alanlarının tespiti ile ortak sağlık projelerinin geliştirilmesi hakkında görüşmelerde bulunacak
Sağlık Bakanı Suudi Arabistan'da
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

AA muhabirinin bakanlık yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Bakan Akdağ, 3 Temmuz'a kadar Suudi Arabistan'a çalışma ziyaretinde bulunacak.

Bakan Akdağ, ziyareti sırasında görevine yeni atanan Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Dr. Tawfig Al Rabia ile iki ülke arasında devam eden sağlık alanında ikili ilişkilerin son durumunu değerlendirecek, yeni işbirliği alanlarının tespiti ile ortak sağlık projelerinin geliştirilmesi hakkında görüşmelerde bulunacak.

Türkiye ve Suudi Arabistan Krallığı, 2006'da imzalanan sağlık alanında işbirliğine dair anlaşma çerçevesinde, iki ülke arasında karşılıklı sağlık personeli eğitimi, bilimsel toplantılar ve Körfez İşbirliği ülkeleriyle birlikte oluşturulan sağlık çalışma grubuyla ilaç sanayi ve tıbbi cihazlarla sağlık alanında karşılıklı ticaret ve yatırım artırılması konularında bir dizi çalışma yürütüyor.

Ayrıca Genel Merkezi Cidde'de bulunan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ile yakın çalışma halinde olanSağlık Bakanlığı, geçen yıl 17-19 Kasım 2015 tarihlerinde Türkiye'de düzenlenen İslam ÜlkeleriSağlık Bakanları 5. Konferansına ev sahipliği yaptı.

Bakanlık ayrıca İİT Sağlık Bakanları Yönlendirme Kurulu Başkanlığını da iki yıllığına üstlendi.

Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrolü temasının da sorumlu koordinatör ülkesi olan Türkiye, SağlıkBakanlığının çalışmalarıyla 15 İslam İşbirliği Teşkilatı ülkesinde Kanser Kayıtçılığı ve Taraması ile Bulaşıcı Hastalıklarla mücadelede Erken Uyarı ve Müdahale konularında projeler başlattı.

sağlık bakanı
arabistan
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir