Medimagazin logo

Suriyeli sağlıkçılar yurttaşlarına hizmete başladı

Sağlık Bakanlığı ve AB ortaklığıyla hazırlanan projeyle Türk hekimlerce eğitim verilen 282'si doktor 617 Suriyeli sağlık personeli, yurt genelindeki göçmen sağlık merkezlerinde görevlendirildi.
Suriyeli sağlıkçılar yurttaşlarına hizmete başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk hekimler tarafından eğitim verildikten sonra göçmen sağlığı merkezlerinde görevlendirilen 282'si doktor 617 Suriyeli sağlık personeli, yurttaşlarına hizmet vermeye başladı.

Sağlık Bakanlığı ve Avrupa Birliği (AB) ortaklığında geçen ocakta başlayan proje kapsamında Türk hekimleri, Suriyeli doktor ve hemşirelere hasta muayenesi, çocuk aşısı, gebe takibi ve reçete yazımı gibi konularda 6 hafta süreyle eğitim verdi.

İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay'daki Göçmen Sağlığı Eğitim merkezlerinde eğitime tabi tutulan Suriyeliler, Türk sağlık sisteminin işleyişini de öğrendi.

Eğitimi başarıyla tamamlayan bin 222 sağlıkçıdan ilk etapta 282'si doktor 617'si, Suriyelilerin yoğun yaşadığı illerde açılan 91 göçmen sağlığı merkezlerinde görevlendirildi.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle mesleklerine ara vermek zorunda kalan Suriyeli sağlıkçılar şimdi Türkiye'nin kendilerine sunduğu imkan sayesinde yurttaşlarına şifa dağıtıyor.

İzmir Karabağlar Göçmen Sağlığı Eğitim Merkezinde 67'si doktor toplam 134 Suriyeli sağlık personeli eğitimden faydalandı.

Merkezde şu anda 5'i doktor 7 sağlık personeli hizmete başladı.

Resmi kayıtlara göre 130 bin Suriyeli'nin yaşadığı İzmir'de projenin başladığı günden bu yana 43 bin Suriyeli sığınmacı tedavi edildi. 

suriyeli saglik personeli
Yorum (2)
Mecburi
Bir zamanlar doğudaki vatandaşlarimiza (Türkçe bilmeyenler icin) ana dilde sağlık hizmeti gündeme geldiginde ne tartismalar itirazlar olmuştu. Simdi vatandasin bile olmayan Suriyeliler icin ozel merkezler açılıyor ozel personel istihdam ediliyor.Yorumunu size bırakıyorum...
11
Cevapla
aydin sinal
bundan normal baska ne olabilirki, bu isi organize edeni tebrik etmek ,hizmet madalyasi vermek lazim .insallah Türkiye genelinde bu saglik calismasi yayginlasir,1960,70 li yillarda Almanyada yabanci iscilerin Almanca konusup anlasmakta zorluklari nedeniyle Alman saglik teskilati,Türkiye,Yunanistan,Italya ,Yugoslavya gibi ülkelerdeki hekimlere calisma izni vermis,calisan isci ve ailelerinin saglik sorunlarini anlatmalarina yardim etmistir,Türkiyedeki üc milyonu asmis mülteci insan sayisinin sadece rakamlar degil insan olduklarini idrak edip gecici oturma,calismaizni okul ,saglik hizmetleri yapilmasi cenevre insan haklari anlasmasi bir yana insanlik görevidir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir