Medimagazin logo

Tabip Odası şiddet olaylarına isyan etti: Yasal düzenlemeler beklentileri karşılamaktan uzak

Manisa Tabip Odası üyeleri, Turgutlu Devlet Hastanesi'nde görevli bir doktorun hasta yakını tarafından darbedilmesini protesto etti.
Kaynak: AA
Tabip Odası şiddet olaylarına isyan etti: Yasal düzenlemeler beklentileri karşılamaktan uzak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Turgutlu Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapan Manisa Tabip Odası Başkanı Sahut Duran, meslektaşlarının hayati tehlikesinin söz konusu olduğunu ve yakın izlem altında tutulduğunu bildirdi.


Hastaneden son dakika açıklaması: Görev başında darbedilen doktorun hayati tehlikesi var 


Ülke genelinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artarak devam ettiğini belirten Duran, sağlık alanında yaşanan her şiddet olayının sağlık hizmetlerini aksatmakta olduğunu ve sağlık çalışanlarıyla halkın arasını açtığını ifade etti.

Sağlıkta şiddeti engellemeye yönelik yasaların caydırıcı olmadığını iddia eden Duran, şöyle konuştu:

"Ülke genelinde, sağlık çalışanlarına şiddet artarak devam etmektedir. Sağlıkta şiddeti engellemeye yönelik meslek örgütümüzün ve sağlık sendikalarının talep ettiği caydırıcı yasalar çıkarılamamıştır. Yapılan yasal düzenlemeler ise beklentileri karşılamaktan uzaktır. Meslektaşımıza acil şifalar dilerken, saldırganın en ağır şekilde cezalandırılması istiyoruz. Meslektaşımızın her zaman destekçisi olacağımızı ve tüm hukuksal sürecin müdahili ve takipçisi olacağız." 

sağlıkta şiddet
manisa tabip odası
turgutlu devlet hastanesi
Yorum (4)
Hasan Akdemir
Burada defalarca sağlıkta şiddet yasası istemiyorum demiştim ve çıkan yasalardan sonra esasında her seferinde elimizden bazı hakların alınmaya çalışıldığını da görmüştük. TÜM TOPLUMU KAPSAYAN CAYDIRICI ŞİDDET YASALARININ YAPILIP TAVİZSİZ UYGULANMASINI TALEP EDELİM. ÜLKEMİZ BÖYLE GİDERSE AÇIK HAVA AKIL HASTANESİNE VEYA HAPİSHANESİNE DÖNECEK.
43
Cevapla
dr
güya vatandaşı rencide etmemek için bu işin üzerine fazla gidilmiyor. Ama bu arada üç beş kendini bilmez maganda , psikopat , terbiyesiz, edepsiz yüzünden sağlık camiasıyla hiçbir suçu olmayan vatandaş ta mağdur oluyor. Çünkü çok kritik bir meslek ve bu meslekle bir şekilde ilişkide olan insanlar (yani tüm Türk halkı) arasındaki hassas ve hayati ilişki derin yaralar aldı. Kısa orta ve uzun dönem sonuçlarını hep birlikte göreceğiz.
48
Cevapla
hasan demirci
Arkadaşlar kendinizi koruyun, yumruğunu sıkana kafanızı uzatmayın, cebinizde veya çekmecede biber gazı ve şok cihazı bulundurun ve kullanmaktan çekinmeyin. Sn. Aydın Sinal kardeşimiz bu konularda neden sessiz kalıyor bu vesileyle onu da belirtmek isterim.
31
Cevapla
dr
acillerde perişan haldeyiz.saldırılardan salağa döndük.
19
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir