Medimagazin logo

YÖK'ten bu alandaki araştırmalara destek verecek

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Türkiye'nin ihtiyaçları doğrultusunda yükseköğretim alanında planlamalar yaptıklarını, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) konuda bilimsel ve akademik destek sağlanmasını hedeflediklerini bildirdi.
YÖK'ten bu alandaki araştırmalara destek verecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, yükseköğretim tarihinde ilk kez KBRN çalıştayı düzenlendi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç'ın başkanlığında YÖK'te gerçekleştirilen çalıştaya, Sağlık Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Kızılay, AFAD, Kamu Hastaneleri Kurumu, TAEK, TÜBİTAK gibi paydaş kurumlardan temsilcilerle çeşitli üniversitelerden akademisyenler katıldı.

Üniversitelerde KBRN alanında yapılacak çalışmaların masaya yatırıldığı çalıştayın açılışında konuşan Saraç, Türkiye'nin KBRN konusunda çok önemli bir coğrafyada bulunduğunu ve Türkiye'nin ihtiyaçları doğrultusunda yükseköğretim alanında planlamalar yaptıklarını belirtti.

Saraç, "KBRN konusunda bilimsel ve akademik destek sağlanması, üniversitelerimizin ve akademisyenlerimizin aktif katılımı ile 'belirleme ve savunma', 'hızlı tanı ve tedavi' konularında ülke potansiyelinin artırılmasını hedefliyoruz." bilgisini verdi.

YÖK tarafından, KBRN konusunda ihtiyaç duyulan alanlarda yetişmiş eleman ihtiyacının hızla karşılanması için lisans ve lisansüstü açılacak programları değerlendireceklerini vurgulayan Saraç, "KBRN ürünlerinin Türkiye'de üretilmesi için gerekli teknolojinin geliştirilmesinden, sağlık müdahalesine kadar geniş bir yelpazede araştırma sayısının arttırılması, akademisyen yetiştirilmesi için planlama yapacağız." ifadesini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından çalıştaya katılan bakanlık, kamu kurum ve kuruluşları ile üniversite yetkililerince konuya ilişkin sunumlar yapıldı. Sunumların ardından ayrı salonlara geçilerek, dört farklı konuda grup çalışması düzenlendi.

Her bir çalışma grubunda gerçekleştirilen tartışmalar sonrasında hazırlanan raporlar, çalışma grupları tarafından çalıştay heyetine sunuldu.
 

kbrn
yok
tubitak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir