Medimagazin logo

Bakanlığa devredilen askeri hastanede poliklinik sayısı 2 kat arttı

Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Mustafa Dönmez, Sağlık Bakanlığı'na devredilerek Çorlu Devlet Hastanesi Münir Alkan binası adıyla hizmete devam eden hastanede, eskiye göre tüm poliklinik hizmetlerinde yaklaşık 2 kat artış yaşandığını bildirdi.
Bakanlığa devredilen askeri hastanede poliklinik sayısı 2 kat arttı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dönmez yaptığı açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren KHK kapsamında, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ve asker hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devredilmesi ile Çorlu Asker Hastanesi'nin darbe girişiminde şehit olan Tekirdağlı polis memuru Münir Alkan'ın adıyla Çorlu Devlet Hastanesi'ne ek bina olarak 26 Ağustos'ta hizmet vermeye başladığını hatırlattı.

Çorlu Devlet Hastanesi Münir Alkan binasında askeri personele ve sivil vatandaşlara hizmet verildiğini aktaran Dönmez, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanlığımıza devrolunarak Çorlu Devlet Hastanesi Münir Alkan binası adıyla hizmetine devam eden hastanemizde, eskiye nazaran tüm poliklinik hizmetlerimizde yaklaşık 2 kat artış gözlenmektedir.

Her gün 13 poliklinikte yaklaşık 400-500 hastaya hizmet verilmekte ve bu rakam her geçen gün artmaktadır. Münir Alkan binasında var olan Ağız ve Diş Sağlığı hizmetleri ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmetlerinde kapasite genişlemesi gerçekleştirilmiş olup tüm faaliyetleri yoğun bir şekilde devam etmektedir. Münir Alkan binasında Ağız ve Diş Sağlığı biriminde 1 çene cerrahi uzmanı, 1 protez uzmanı ve 1 diş doktoru ile hem askeri personele hem de sivil vatandaşlarımıza hizmetine devam etmektedir. Ayrıca Münir Alkan binasında çalışmaları devam eden ve önümüzdeki günlerde açılması planlanan Psikiyatri Servisi ile tüm halkımıza hizmet vermeye başlanacaktır."

Dönmez, Çorlu Devlet Hastanesi Münir Alkan binasında yeni bölümlerin açılması için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

tekirdağ
çorlu devlet hastanesi münir alkan binası
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir