Medimagazin logo

İlanla figüran hasta aranıyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, doktor adaylarının eğitiminde kullanmak üzere ilanla hasta arıyor. Tıp Eğitimi Anabilim Dalı, fakültenin duvarlarına konuyla ilgili duyurular astı. İlanlarda, simüle hastalara cüz’i bir ücret verileceği belirtiliyor. Başvuru tarihi 16 Şubat’ta bitecek olmasına rağmen müracaat edenlerin sayısı şimdiden hedeflenen rakamı aştı
İlanla figüran hasta aranıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, doktor adaylarının eğitiminde kullanmak üzere ilanla hasta arıyor.

Tıp Eğitimi Anabilim Dalı, fakültenin duvarlarına konuyla ilgili duyurular astı. İlanlarda, simüle hastalara cüz’i bir ücret verileceği belirtiliyor. Başvuru tarihi 16 Şubat’ta bitecek olmasına rağmen müracaat edenlerin sayısı şimdiden hedeflenen rakamı aştı.

Eğitim amacı ile bir hastanın hastalık öyküsünü, fiziksel bulgularını, duygusal durumunu canlandırmak üzere eğitim almış kişiye ‘simüle hasta’ deniliyor. Simüle hastalar, öğrencilere muayene olmazdan önce kısa süreli eğitimden geçiriliyor, daha sonra da tıp öğrencileri tarafından muayene edilmek suretiyle eğitime katkıda bulunuyor. Doktor adayı öğrenciyle karşı karşıya gelen hasta, ezberlediği senaryoya göre sorgulanıyor ve muayene ediliyor. Doktor adayları, bu sayede, hem hasta ile iletişimi geliştirme hem de bilgilerini pratiğe dökme fırsatı buluyor. Bu uygulama ile çokça işittiğimiz, ‘doktor hastayla yeterince ilgilenmiyor’ şikayetinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Öğrenci ile hastanın diyaloğu kameraya çekilerek arkadaşlarına ve kendisine izlettiriliyor.

Ege Tıp Fakültesi’nde 2005 Mart ayında 2. sınıf öğrencileri için başlayacak olan sistemde yedekleriyle 20 simüle hasta seçilecek. Simüle hastalar, Tıp Eğitimi Anabilim Dalı’nda her hafta çarşamba, perşembe ya da cuma günlerinden kendilerine uygun olan birinde 16.00-21.00 saatleri arasında çalışacak. Yaptıkları iş karşılığında da cüz’i bir ücret alacaklar.

EÜ Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. H. İbrahim Durak’ın verdiği bilgiye göre, simüle hasta uygulaması 1960’lı yıllardan beri var. Dokuz Eylül Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi bünyesinde halen uygulanıyor. Ege Üniversitesi’nin başlatacağı bu sistem diğer hastanelerin de gündeminde. Haftada bir gün görev yapacak simüle hastaya eğitim verilerek kendisinden istenenler öğretilecek. Konu mankenliği yapmayacak olan bu kişiler, mülakatla elemeden geçirilecek. Bu nedenle gelen giden hastalar ile hasta yakınlarını hedeflediklerini belirten H. İbrahim Durak, başvuran öğrencilerin ise kabul edilmediğini ve verilecek cüz’i para ile ihtiyacı olan kişilerin en azından yol masrafını karşılamasının hedeflendiğini anlattı. Başvuranlar arasında emekli hastane öğretim üyelerinin de bulunduğunu ifade eden Dr. Durak, her iş kolundan talep aldıklarını kaydetti.



Zaman
i̇lanla
figüran
hasta
aranıyor
Yorum (3)
Davut Karakaya
Akif Hocamız ile kızımın trafik kazası geçirmesi ile tanıştık. Kızımın sağ ayağı ezilme sonucunda doku kaybı tendonların kopması gibi aşırı hasar almıştı. Akif Hocamızdan Allah bin kere razı olsun kesilir diye gönderdiği ayağı yoğun uğraş sonucunda kurtardı ve tedaviye titiz bir şekilde devam ediyor. Kendisi ve ekibi son derece başarılı ve işinde gerçekten uzman kişiler. Akif Hocamız boş vaadde bulunmaz süreç nasıl ilerleyecekse olduğu gibi anlatır. Kendisi çok sabırlı ve babacan bir insandır. Başta Akif Hocamıza ve tüm ekibine sonsuz teşekkür ederiz.
16
Cevapla
Yalçın Ertekin
Akif hocamızı abimin trafik kazası geçirmesi üzerine, Gatanın kendisine yönlendirilmesi sonucu ulaştık. Kendisi çok özverili ve iyi bir hekimin. İyi dileklerimle hocamızın işi hep rast gitsin inşallah.
9
Cevapla
altuğ
Allah razi olsun
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir