Medimagazin logo

Sağlık Ocağının temeli atıldı

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğünce ortaklaşa yaptırılacak Karkent Sağlık Ocağının temeli düzenlenen törenle atıldı.
Sağlık Ocağının temeli atıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğünce ortaklaşa yaptırılacak Karkent Sağlık Ocağının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine AK Parti Konya Milletvekilleri Hasan Angı, Ali Öztürk ve Ayşe Türkmenoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Hüsnü Murat Kaya, Karatay Kaymakamı Mustafa Hakan Güvençer ve mahalle sakinleri katıldı.
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, törende yaptığı konuşmada, 22 bin kişiye hizmet verecek 900 metrekare alana sahip Karkent Sağlık Ocağı ve iş merkezinin 60 gün gibi kısa bir sürede bitirileceğini ve alt yapısıyla birlikte toplam 500 bin YTL’ye mal olacağını belirtti. Başkan Hançerli, göreve geldikleri günden itibaren bünyelerinde bulunan sağlık ocaklarını İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis ettiklerini ve böylelikle sağlık hizmetlerinin aksaklıklara meydan vermeden vatandaşlara daha iyi ulaştığını vurguladı. Her zaman için her konuda en iyi hizmeti vermeyi amaç edindiklerini kaydeden Başkan Hançerli, sağlık konusunda da en iyisini yapmaya çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.
İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Hüsnü Murat Kaya ise, Karatay Belediyesi’nin arsa tahsisini yapıp inşasını üstlendiği Karkent Sağlık Ocağının herkesin takdirini toplayan üstün bir hizmet olduğunu ve Karatay bölgesinde önemli bir boşluğu dolduracağını belirtti.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’de, Konya’da belediyeler arasında hizmet yarışının devam ettiğini vurgulayarak, Konya’daki belediyecilik modelinin bir örneğinin de Karkent Sağlık Ocağının temel atma töreninde gördüklerini ve bu modelin Türkiye’ye örnek olacağını dile getirdi.
Konuşmaların ardından yapılan dualarla protokol tarafından Karkent Sağlık Ocağının temeli atıldı. Yer tahsisi ve inşaasını Karatay Belediyesi’nin üstlendiği Karkent Sağlık Ocağı bitirildiğinde Ulubatlı Hasan Mahallesi sakinlerine hizmet verecek. 60 gün gibi kısa bir sürede tamamlanacak sağlık ocağı bitirildikten sonra İl Sağlık Müdürlüğüne devredilecektir.İHA-Konya
sağlık
ocağının
temeli
atıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir