Medimagazin logo

Doktorlara kara liste tepkisi: Özelden neden istifa ettim?

Doktorlara kara liste tepkisi: Özelden neden istifa ettim?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

OKUYUCU KÖŞESİ:

Pratisyen hekimim. Hekim olabilmenin zorlukları her meslektaşım tarafından bilindiği için yazmaya gerek görmüyorum.

Doktorlar kara listeye alınacakmış. İlgili haberi okuduktan sonra artık biz hekimlere yapılan saldırılara karşı dayanamayarak yazmaya karar verdim .Hekimlere saldırılar gün geçtikçe artıyor. Biz hekimlere yükümlüsü asla olmadığımız ağır faturalar ödetilmeye dayatılıyor. Benim bu konudaki önerim, biz hekimler reçeteye ilacın etken maddesini ve dozunu yazalım. Gerisine karışmayalım. Devletimiz yurttaşlarına hangi firmanın ilacını uygun görürse o ilacı versin. Böylelikle bizim de kafamız rahat olur. Eminim birçok meslektaşım benimle bu konuda hemfikirdir. Biz sadece hekimlik yapalım.

Yaklaşık 2 ay boyunca özel bir hastanenin acil servisinde hekimlik yapmaya çalıştım. Çalıştım demek doğru değil aslında o kadar çok uğraştım ki kimsenin hakkına girmemek için. Gündüz fark ücreti var diye saat 16:50 de acil servise 'yaklaşık bir aydır olan diz ağrısı' yada 'beş günlük ateş' örnekleri çoğaltmam mümkün) şikayetleri ile 'acil' servise başvuran hastalara bakmak istemediğim için istifa ettim. Daha fazla hakka girmemek için istifa ettim. Eczaneden ödünç aldığı ilaçları fark vermeden alabilmek için, son model arabasıyla acil servise ilaç yazdırmak üzere 'uğrayanlar' midemi bulandırdığı için istifa ettim. Gecenin üçünde 'üç aydır ağrıyan beline film çektirmek,tahlil yaptırmak' için gelenlere bakmak istemediğimden istifa ettim. Ben her hastayı kendi yakınımmış gibi görüp ilgilendikçe ilgi isteyen,iyi niyetimi fazlasıyla zorlayan hastalardan bıktığım için istifa ettim. Kıyamet günü Allah'a hesap verememekten korktuğum için istifa ettim.

Sırf fark vermemek için her akşam acil servise gelip ağrı kesici iğne yaptırmak isteyenlerle uğraşmaktan yorulduğum için istifa ettim. Bence hastalar için de bir takip sistemi getirilmeli. Acile başvuran her hastaya doktor bakmak zorunda ya madem öyle hastalar da takip edilsin. O zaman acil servislere başvuran hasta sayısında nasıl bir düşüş olacağını hep beraber görürüz. Hem böylece gerçek acil vakalara müdahelemiz kolaylaşacaktır.

Benim hikayeme devam edersem: Mide kanaması geçiren hastayı endoskopi cihazı olmamasına rağmen hastaneye yatıran, hasta kötüleştiğinde de 'bir mide koruyucu' yaptırmadan alelacele hastasını üniversite hastanesine götürmenizi isteyen 'uzman meslektaşlarıma' artık uğraşmak istemediğim için istifa ettim. Acil servise 'acil hasta' olarak muayeneye gelen, ancak sigortasının yatmadığını dolayısıyla devletin muayeneyi karşılamadığını öğrenince 'acil' muayeneden vazgeçen sözde hastalardan bıktığımdan istifa ettim. Acil servisin 'acil hastalar' için var olduğunu unutanlardan bıktığımdan istifa ettim. Hastalar için gösterdiğiniz gayrete rağmen hekimi tartaklamaktan çekinmeyen basiretsiz hasta yakınlarından bıktığım için istifa ettim.'Ya bari bir serum taksaydınız' diyen işinizi size öğretmeye cüret edenlerden bıktığım için istifa ettim. Eminim devlet hastanelerinde çalışan meslektaşlarım daha zor durumdadırlar.

Hekimlere yapılan bu haksızlığa yine 'odalarımız' tepkisiz kalacak. Bence bu tasarı hekimlik onurunu kırıcı, hekimleri rencide edicidir. Giderek hekimlik yapmanın zorlaştığı şu günlerde Allah hepimizin yardımcısı olsun. Aslında yazacak o kadar çok şey var ki...

Hekimlikten soğutulmuş binlerce meslektaşım adına...
Dr. T. A.

doktorlara
kara
liste
tepkisi:
özelden
neden
istifa
ettim?
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir