Medimagazin logo

Nijeryalı doktorlar, Türkiye'deki sağlık sistemini ülkelerinde de görmek istiyor

<p> Kayserili işadamları ile doktorlar tarafından, Nijerya&#39;da yaptırılan Nijerya Türk Nizamiye Hastanesi için bu ülkenin Tabipler Birliği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Kayseri&#39;ye geldi</p>
Nijeryalı doktorlar, Türkiye'deki sağlık sistemini ülkelerinde de görmek istiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kayserili işadamları ile doktorlar tarafından, Nijerya'da yaptırılan Nijerya Türk Nizamiye Hastanesi için bu ülkenin Tabipler Birliği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri Kayseri'ye geldi.

Türkiye'deki sağlık hizmetlerini yakından tanımak amacıyla önce İstanbul sonra Kayseri'de incelemelerde bulunan heyet, Türkiye'nin sağlık hizmetlerini, hastaneleri ve tıp eğitimini beğenerek benzer hizmetleri ülkelerine de istediler.



İki günlük Kayseri programı çerçevesinde hastaneleri, üniversiteye, sağlık müdürlüğünü, şehrin tarihi mekanlarını gezen Nijerya Tabipler Birliği Başkanı ve beraberindeki heyet, Boydak Holding tarafından ağırlandı. Doktorların da katıldığı yemekte konuşan Nijerya Tabipler Birliği Başkanı Uzman Dr. İbrahim Abdulmumini, Türkiye'deki sağlık hizmetlerinin çok iyi olduğunu söyledi. Uzman Dr. İbrahim Abdulmumini, Türk doktorlarını kendi ülkelerinde görmek istediklerini belirterek şöyle konuştu: "Türkiye'de, Türk insanlarıyla birlikte olmaktan mutluyuz. Burada çok sıcak ve büyük ilgi ile karşılandık. Buraya neden geldiğimizi biliyorsunuz. Eğitim alanında Nijerya ile Türkiye arasında ciddi anlamda işbirliği var. Bu ilk adımdı. Nijerya'da Türklerin 5 okulu var. Öğretmenleri, Türk öğretmenleri Nijerya da başarılı bir şekilde eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Nijerya'da Türklerin izin alıp faaliyet gösterdiği diğer alanlar var. Bunlardan birisi üniversite. Hastane ile ilgilide çalışmalar var."

Hastane kurma çalışmalarının başladığını ve bu noktada destek verdiklerini aktaran Abdulmumini, "Biz bu hastanenin yapılması noktasında pozitif düşünüyoruz. Konsil olarak. Herhangi bir doktor gelirse Türkiye'den ülkemize, bizim konsil olarak kayıt altına almamız gerekiyor. Çünkü bizim ülkede sahte doktor sayısı çok fazla. Bunun önüne geçmek içinde bazı önlemler alıyoruz. Ziyaret amacımız budur. Biz burada ne gördük. Hastaneler ve tıbbı cihazlar, doktorları gördük. Çok etkileyici. Türkiye'de ileri seviyede hastane hizmeti sunulduğunu gördük. Biz bu sistemin ve çalışmaların Nijerya'da yapılacağından hiçbir şüphemiz yok. Şunu da öğrendik başka ülkelerden öğrenciler gelerek tıp eğitimi alıyor. Etkilendik. Nijerya'ya gelen Türk doktorlarının herhangi bir sorun yaşamayacağını şimdiden söyleyebilirim." dedi.

Abdulmumini, gün içerisinde gezdikleri Selçuklu döneminde yapılan Gevher Nesibe Şifahanesi'nden de çok etkilendiğini dile getirdi. Türklerin bu kadar geçmişe dönük tarihi eserlerine sahip çıkmasını takdir ettiklerini ve geçmişte burada verilen sağlık hizmetlerinin etkileyici olduğunu anımsattı.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Nijerya Türk Nizamiye Hastanesi yapılıyor olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Hacı Boydak, Nijerlyalı misafirlerimizi burada ağırladıkları içinde mutlu olduklarını ifade ederek, "Dünya genelindeki birçok ülkede olduğu gibi Nijerya'da da Türk okulları eğitim veriyor. Buradaki kardeşlerimiz ciddi anlamda eğitimde yaptığı çalışmalarla takdir topladıklarını biliyoruz. Görüyoruz ki çok sevildiği için doktorlarımız orada bir hastane kuruyor. Biz arkadaşlarımıza güveniyoruz. Onların başarılı olacaklarına inanıyoruz. Bu çalışmayı yapan doktor kardeşlerimizi, ağabeylerimizi destekliyoruz. Onların yanında olacağız" dedi. Boydak, "Biz onların Nijerya'ya çok iyi hizmetler götüreceklerine inanıyoruz. En kısa zamanda orada olacağız. Onlarla birlikte olacağız. Oradaki hastane açılışına beraber gidip yapacağız ve misafir olacağız." diye konuştu.

Nijerya'da binası yükselmeye başlayan Nijerya Türk Nizamiye Hastanesi'nin Başhekimi Uzman Dr. Hüsamettin Keçeci, Nijerya halkının eğitimde Türk okullarının sağladığı başarılardan sonra birçok alanda da Türkiye'nin bu ülkede olmasını istediklerini kaydetti.. Hastane konusunda da Türk doktorlarını Nijerya'da olmasını istediklerini anlatan Uzman Dr. Hüsamettin Keçeci, "Nijerya'da Cumhurbaşkanı tarafından bizim Türk okullarına ülkenin başkentinde en güzel yerinde hastane yapılmak üzere 25 dönümlük arazi verdi. Burada hastane arsaları almak çok pahalı ve mümkün değil. Ama Cumhurbaşkanı burada Türk hastanesi yapılmak üzere arsa bağışladı." dedi.

Keçeci, heyetin, ziyaretlerde buradaki hastaneleri görünce de buradaki hastanelere benzer hastanelerin ülkelerine yapılmasını istediklerini vurguladı. (CİHAN)

nijeryalı
doktorlar
türkiye'deki
sağlık
sistemini
ülkelerinde
de
görmek
istiyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir