Medimagazin logo

Yeşil karta yollar kapalı

1 Ocak 2012’den itibaren yeşil kart sahiplerinin genel sağlık sigortası kapsamına alınmaları ile, yeşil kartlıların özel hastanelerden yararlanabileceklerine dair çıkan yorumların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.
Kaynak: HÜRRİYET
Yeşil karta yollar kapalı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Medimagazin internet sitesinde yer alan habere göre yeşil kart uygulamasının yılbaşından itibaren kaldırılarak, bu kişilerin genel sağlık sigortası kapsamına alınmasının, mevcut uygulamayı değiştirmeyeceği, yeşil kartlıların özel hastanelerde tedavi olamayacakları bildirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca hazırlanan “Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nın 8. maddesinde, yeşil kartlıların sağlık hizmetlerinden nasıl yararlanacakları anlatılıyor. Tasarının gerekçesinde, yeşil kart sahipleri 1 ocak 2012 tarihinden itibaren genel sağlık sigortası kapsamına alınacakları için, yeşil kart sahiplerinin sevk usullerinde, genel sağlık sigortasına devredilmesinden sonra da mevcut uygulamanın aynı şekilde devam ettirilmesi amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumuna yetki verilmesi öngörülüyor. Buna göre, “yeşil kartlılar da artık özel hastanelerden yararlanabilecek” şeklinde çıkan yorumlar gerçeği yansıtmıyor.

Edinilen bilgiye göre, yeşil kart sahipleri ancak yoğun bakım gibi istisnai durumlarda özel hastanelerde sevk edilerek tedavi görebilecek.

Tasarı’nın 8. maddesi ve gerekçesi şöyle:
“5510 sayılı kanunun 70. maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir:
60. maddenin birinci fıkrasının c bendinin 1, 3 ve 9 numaralı alt bentlerinde sayılanların, kurumla sözleşmeli üniversite ve istisnai hallerde özel sağlık hizmeti sunucularına müracaat edebilme koşulları ile uygulamaya ilişkin usul ve esaslar kurum tarafından belirlenir.”

“Gerekçe: Madde ile yeşil kart sahiplerinin 1 ocak 2012 tarihinden itibaren genel sağlık sigortası kapsamına alınması sebebiyle, bu kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanma usulleri belirlenmektedir. Bu itibarla yeşil kart sahiplerinin sevk usullerinde, genel sağlık sigortasına devredilmesinden sonra da mevcut uygulamanın aynı şekilde devam ettirilmesi amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumuna yetki verilmesi öngörülmektedir.”

yeşil
karta
yollar
kapalı
Yorum (1)
brn
Herkesin GSS ye katılması en önemli sayı yeşil kartlıardır,öğrenmek istediğim GSS ye katılımla bu hastalar özel sağlık kuruluşlarına diğer hastalar gibi gidebilecekler mi
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir