Medimagazin logo

'Annelerimizi çok çalıştırmayın'

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi üyeleri, "Çalışma koşullarının düzeltilmesi, iş güvencesi ve eşit işe eşit ücret" talebiyle yaptıkları eyleme çocuklarıyla birlikte katıldı
'Annelerimizi çok çalıştırmayın'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi üyeleri, "Çalışma koşullarının düzeltilmesi, iş güvencesi ve eşit işe eşit ücret" talebiyle yaptıkları eyleme çocuklarıyla birlikte katıldı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi bahçesindeki eylemde konuşan 9 yaşındaki Doğukan Özgül, "Annem bu hastanede hemşire olarak çalışıyor. Yönetici amcalara küsüm. Annemi gece gündüz çalıştırıyorlar. Onu çok az görebiliyoruz." dedi.

SES Ankara Şube Denedeme Kurulu Üyesi İbrahim Kara da sağlık emekçilerinin çalışma koşullarının ağır olduğunu vurgulayarak, "Çalışma koşullarımızın olumsuzluğuna dikkat çekmek, gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak amacıyla bir haftadır her gün bir saat süreyle iş bırakma eylemi yapıyoruz. Hakkımızı alıncaya kadar bu eylem devam edecektir" dedi. Eylem sırasında, "Fazla çalışmaya, angaryaya son", "Eşit işe eşit ücret", "Köle değil, emekçiyiz" , "Söz, yeüd, karar, çalışanlara", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz" yazılı dövizler taşındı, emek sömürüsünü protesto eden sloganlar atıldı.

Birgün

'annelerimizi
çok
çalıştırmayın'
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir