Medimagazin logo

Ödüllerini aldılar

Hacettepe Teknokent ve Interfarma A.Ş.'nin işbirliğinde düzenlenen proje yarışmalarında dereceye giren bilim adamlarına ödülleri verildi
Ödüllerini aldılar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hacettepe Teknokent ve Interfarma A.Ş.’nin işbirliğinde düzenlenen proje yarışmalarında dereceye giren bilim adamlarına ödülleri verildi.

Sheraton Oteli’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Geçim, yarışmanın ik kez düzenlenmesine rağmen 32 proje başvurusunun yapıldığını belirtti.

Projelerin katılımcı kuruluşlardan bağımsız jüri üyeleri tarafından değerlendirildiğini ifade eden Geçim, üyelerin de çeşitli üniversitelerden ve kuruluşlardan alanında uzman isimlerden oluştuğunu kaydetti.

Interfarma A.Ş Genel Müdürü Zafer Yolcu da yarışmanın sadece bilim yarışması olmadığını, yarışmayla proje ürünlerinin gerçek ürünlere dönüştürülmesinin amaçlandığını anlattı.

İnterfarma A.Ş ve Hacettepe Üniversitesi işbirliğiyle iki kategoride düzenlenen yarışmanın, Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri kategorisinde HÜ Eczacılık Fakültesinden Prof. Dr. Sema Çalış’ın yürütücülüğünü yaptığı "Anjioplastide kullanılmak üzere biyoparçalanır stent formülasyonlarının geliştirilmesi"ne ilişkin çalışma ekibine birincilik ödülü verildi.

ödüllerini
aldılar
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir