Medimagazin logo

Mecburi hizmetini bitiren istifa ediyor

Beytüşşebap Devlet Hastanesi'nde yaşanan uzman doktor sıkıntısı yüzünden hastalar çevre il ve ilçelere sevk ediliyor
Mecburi hizmetini bitiren istifa ediyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ŞIRNAK (İHA) - Beytüşşebap Devlet Hastanesi'nde yaşanan uzman doktor sıkıntısı yüzünden hastalar çevre il ve ilçelere sevk ediliyor.

Beytüşşebap ilçesinde geçen aylarda mecburi hizmet sürelerini dolduran iki uzman doktorun istifa etmesiyle birlikte doktor sıkıntısı yaşanması halkın tepkisine neden oluyor.

Hastanede bir pratisyen ve bir de dahiliye doktoru bulunduğunu ve uzman doktor olmaması nedeniyle çok zorluk çektiklerini belirten vatandaşlar, "Hastalarımızı ilçe hastanesine getiriyoruz. Burada bulunan pratisyen doktorlar bizi Şırnak'a sevk ediyor. Daha önce hastanemizde uzman doktor vardı. Hatta hastanemizde ameliyat bile
yapılıyordu. Şimdi ise adeta kaderine terk edilmiş vaziyette. Bir uzman hekim istiyoruz" dediler.

........

Hizan'da uzman doktor sıkıntısı

BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Hizan İlçe Devlet Hastanesi'nde yaşanan uzman doktor sıkıntısı yüzünden hastaların çevre il ve ilçelere sevk edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine bilgiler veren Hizan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Çimem, uzman doktor konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Dr. Çimem "Hastanemizde şuan bir tane uzman doktor görev yapmaktadır. Bunun haricinde başka uzman doktorumuz olmadığı için hastalarımızın çoğunu çevre ilçelerdeki hastanelere sevk etmek zorunda kalıyoruz" dedi.

Dr. Ali Çimem, her tür tıbbı malzemenin bulunduğu Devlet Hastanesi'nin 43 bin kişiye hizmet verdiğini ifade ederek "Daha önceleri birer genel cerrahi dahiliye uzmanı doktorumuz vardı. Onlar da askeri gittiği için şuan hastanemizde sadece aile planlaması uzmanı doktorumuz kaldı. Şu an özellikle çocuk ve doğum hastalıkları uzmanı olan doktorlara ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

mecburi
hizmetini
bitiren
istifa
ediyor
Yorum (1)
kuzey dr
hekimler açısından bakıldığında gayet normal bi durum.bakanlık açısından bakıldığında ögörüsüzlük. halk açısından bakıldığında üzücü(halkımız ne kadar üzülür bilemem ama). tam gün tartışılmaya başlandığına hekim arkadaşlarıma anadoluda ki insanlar yandı demiştim maalesef aynen öyle oldu. eskiden hekimler muaynehane açıyorlar ve ekonomik olarak kendilerini daha iyi hissedip bulunduğu yerde en az 5-10 yıl kalıyorlardı, hastalarına, hastanesine yaşadığı yere sahip çıkıyorlardı. ama şimdi şu mecburi bitsede gitsem modundalar(eleştirmiyorum sistemden dolayı en doğal hakları). haklılarda istanbuldada izmirdede samsundada aynı parayı alacaklar. anadoluya bakarsanız eskiden efsane doktorlar vardı şimdi ise var mı bi bakın. şu halkla hiç bir irtibatı yok ayrıca meslektaşları ilede yok çünkü bir an önce gitme derdindelr. özellikle şu uygulamayla anadolunun ilçeleri zor durumda. bu sistemde özel hastanelerin işine yaramakta. bakanlık zorla güzellik olmadığını anlamadıysa çok geç kalmış anladıysada harekete geçmede çok geç kalmış durumda.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir