Medimagazin logo

Sağlık Bakanı Akdağ: Suç doktorların

Gebze'de hastaneye kabul edilmeyen yanan çocuk için Başbakan'ın kendisini aradığını belirten Akdağ: Aslında çocuğa gittiği ilk yerde müdahale yapılabilirdi, ama bu mekanla değil hekimlerle, personelle ilgili
Sağlık Bakanı Akdağ: Suç doktorların
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gebze'de hastaneye kabul edilmeyen yanan çocuk için Başbakan'ın kendisini aradığını belirten Akdağ: Aslında çocuğa gittiği ilk yerde müdahale yapılabilirdi, ama bu mekanla değil hekimlerle, personelle ilgili

İSTANBUL - İstanbul'da yanan bir çocuğun altı hastaneye kabul edildiği gün Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gebze’de üzerine dökülen kaynar su ile yanan ve çeşitli hastaneler dolaştırıldıktan sonra özel bir hastanede tedavi altına alınan bebekle ilgili açıklama yaptı. Akdağ, "Aslında bu 7 aylık yavrumuza ilk gittiği yerde bütün bu müdahaleler yapılabilir. Yani bu sadece mekanla alakalı bir şey değil, yetişmiş, bu işi seven ve yapan hekimlerle ilgili, personelle ilgili" dedi.

Akdağ, Sağlık Bakanlığı ile Tütün ve Alkol Piyasası Denetleme Kurumu tarafından Conrad Otel’de düzenlenen "Dumansız Hava Sahası Kampanyası" tanıtım toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akdağ, dün Gebze’de yaşanan olaya ilişkin soruşturma başlatılıp başlatılmadığının sorulması üzerine, "Derhal soruşturma başlattık. En kısa zamanda sonuçlanacak" dedi. "Gebze’deki olayda bir hatanın olduğu açık. Bu hatada kim, nereye kadar sorumlu, kim hangi yanlışı nerede yapmış? Takdir edersiniz ki soruşturma için görevlendirdiğimiz müfettişler ve bilirkişiler bunu tespit ediyorlar" diyen Akdağ, bu olayda kimin kusuru varsa ortaya konulacağını vurguladı.



Başbakan aramış

Sağlık ocaklarına ve hastanelere bir günde 1,5 milyon başvuru yapıldığını, bunların yüzde 20’ye yakınının da acil vakalar olduğunu belirten Akdağ, bu kadar vaka içinde de kusurlu davranışların olabileceğini söyledi.

Akdağ, 50-100 yıllık yanlış bir kültür olduğunu, bunu büyük ölçüde eğitimler, yatırımlar ve yeni uygulamalarla değiştirdiklerini anlattı. Bu tür olaylarda işi yakından takip etmenin öneminin çok büyük olduğunu vurgulayan Akdağ, "Gebze’deki yavrumuzla ilgili olarak Başbakan beni sabaha karşı saat 01.00’de aradı. Ben de o saate kadar mesele ile yakından ilgilenmiştim. Başbakanı da bilgilendirdim" diye konuştu. Akdağ, sistem tam yerine oturuncaya ve sistem içindeki bütün aktörleri de bu şekilde davranmaya ikna edinceye kadar bu işin üzerinde duracaklarını söyledi.



İstanbul'a iki yanık merkezi daha

Başka bir soru üzerine de Akdağ, İstanbul’un Asya ve Avrupa yakasında birer yanık tedavi merkezi inşa edildiğini belirterek, Kartal’daki yanık merkezinin kısa sürede hizmete gireceğini kaydetti. Recep Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yanık işi daha çok yetişmiş elemanla ilgili. Ben çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanıyım. Aslında bu 7 aylık yavrumuza ilk gittiği yerde bütün bu müdahaleler yapılabilir. Yani bu sadece mekanla alakalı bir şey değil, yetişmiş, bu işi seven ve yapan hekimlerle ilgili personelle ilgili. Bu alandaki doktor ve personel sayısını artırmak için de eğitimler yapıyoruz. Türkiye’de bu iş en iyi nerede yapılıyor? Gülhane’de, bizim bazı hastanelerimizde, mesela Ankara Numune Hastanesinde, bazı üniversite hastanelerinde yapılıyor. Buralarda da elemanları eğitip sayılarını artıracağız." (aa)

Radikal

sağlık
bakanı
akdağ:
suç
doktorların
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir