Medimagazin logo

Türkiye'nin ''2020 yılı diyabet yol haritası''

<p> Sağlık Bakanlığının himayesinde Türkiye Diyabet Vakfı koordinatörlüğünde, Türkiye&#39;de diyabet ve diyabet kaynaklı sağlık sorunlarından korunulması ve hastalığın etkili bir şekilde tedavi edilmesi amacıyla &#39;&#39;Diyabet 2020: Vizyon ve Hedefler&#39;&#39; adıyla bir proje başlatıldı</p>
Türkiye'nin ''2020 yılı diyabet yol haritası''
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL - Sağlık Bakanlığının himayesinde Türkiye Diyabet Vakfı koordinatörlüğünde, Türkiye'de diyabet ve diyabet kaynaklı sağlık sorunlarından korunulması ve hastalığın etkili bir şekilde tedavi edilmesi amacıyla ''Diyabet 2020: Vizyon ve Hedefler'' adıyla bir proje başlatıldı.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, proje tüm dünyada 250 milyon kişiyi etkileyen küresel bir sağlık sorunu olan diyabetten korunulması, Türkiye'de diyabetin etkili tedavisi, komplikasyo
nlarının önlenmesi ve diyabette ulusal hedefleri belirlemeyi hedefliyor.
Ayrıca Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF) üyesi kurumlar ve ülkeleri için model ortaya konmasına yönelik olarak başlatılan proje, ''Düşünce platformu ve paydaşlık'' projesi olarak da ifade ediliyor.

Proje kapsamında ''http://www.diyabet2020.org'' adresindeki web sitesinde bulunan forum bölümü görüş ve önerilere açılacak.

Forum Türkiye'de diyabet alanında çalışan tüm birinci, ikinci ve üçüncü basamakta görev alan hekimler, hemşireler, diyet uzmanları ile eczacıların yanı sıra diyabetli hasta ve hasta yakınlarına açık olacak.

Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Diyabet Federasyonu tarafından desteklenen proje kapsamında İnternet adresine giren kişiler diyabetle ilgili tecrübelerini, fikir ve önerilerini paylaşabilecek.

Projeye görüş ve önerileri ile katkıda bulunacak herkesin ismine sonuç raporunda yer verilecek.

Bu rapor Türkiye Diyabet Vakfı tarafından öncelikle Sağlık Bakanlığına, daha sonra Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi (WHO EURO) ve Uluslararası Diyabet Federasyonu Avrupa Bölgesi'ne (IDF Europe) sunulacak.

Küresel ölçekte bir sağlık sorunu haline gelen diyabet, Türkiye'de 6 milyon, dünyada ise 250 milyon insanın yaşamını tehdit ediyor.

Türkiye'de diyabet ve buna bağlı komplikasyonların tanısı, tedavisi, bakımı ve rehabilitasyonuna her yıl 5 milyar avro harcandığı tahmin ediliyor.

türkiye'nin
''2020
yılı
diyabet
yol
haritası''
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir