Medimagazin logo

Vali hastane denetimiyle işe başladı

<p> Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Atatürk Devlet Hastanesinde ani bir ziyaret gerçekleştirerek, denetlemede bulundu. Vali Coş, ziyaretinde ilk olarak poliklinik binasını inceleme yaptı</p>
Vali hastane denetimiyle işe başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Atatürk Devlet Hastanesinde ani bir ziyaret gerçekleştirerek, denetlemede bulundu. Vali Coş, ziyaretinde ilk olarak poliklinik binasını inceleme yaptı.



Görevli doktorların ve personelin bazılarının 24 saat görev yaptıktan sonra, 3 gün izin kullandığını öğrenen Vali Coş, 24 saat çalışmayı durdurduğunu söyledi. Hastane Başhekimi Opr. Dr. Halil Yürekli'den, hastanede artık 8 saat çalışma esasına göre görevlendirmelerin yapılmasını, bunun uygun olmaması durumunda ise en fazla 12 saat çalışmaya izin verilmesini isteyen Vali Coş "Doktorlarımız ve personelimiz 24 saat esasına göre çalışırken, mesailerinin sonlarına doğru iş verimleri düşüyor. Sonra da istenmeyen olaylar, hatalar meydana geliyor." dedi.

Girdiği bir doktor odasındaki 5 hastanın da, personel yakını olduğu için öncelikli olarak muayene olduğunu öğrenen Vali Coş, hastanelerde sadece yaşlı, özürlü ve gazilere öncelik verileceğini, personel yakınlarına öncelik verilmemesi gerektiğini bildirdi. Boşa kullanılan klimaları ve bilgisayarları kapattıran, doktor odaları ve hastane birimleri kontrol eden Vali Coş, daha sonra hastanedeki personelin nöbet ve izin çizelgelerini kontrol ederek, hataları tespit etti.

Hasta Hakları Birimi'nde hastane yöneticileriyle bir toplantı yapan Vali Coş, "Hastanede her şey param parça. Herkes herkesi idare ediyor. Böyle yönetim olmaz. 'Saldım çayıra mevlam kayıra'. Doğru düzgün bir denetim yapın. Ortada bir icraat yok. Böyle bir kaos ortamı istemiyorum'' diye konuştu. Vali Coş, daha sonra yaptığı açıklamada, ani bir ziyaretle geldikleri hastanede, eksiklikleri, hataları tespit ettiklerini ve hastane yönetimine bildirdiklerini belirterek, bundan sonra hastanenin daha iyi hizmet verir hale geleceğini kaydetti.

vali
hastane
denetimiyle
işe
başladı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir