Medimagazin logo

Anadolu Grubu, sağlıkta da Rusyaya gidiyor

Gebze’de, Johns Hopkins’in desteği ve 120 milyon dolarlık yatırımla Anadolu Sağlık Merkezi’ni kuran Anadolu grubu, sağlık yatırımlarında da dışa açılıyor
Anadolu Grubu, sağlıkta da Rusyaya gidiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gebze’de, Johns Hopkins’in desteği ve 120 milyon dolarlık yatırımla Anadolu Sağlık Merkezi’ni kuran Anadolu grubu, sağlık yatırımlarında da dışa açılıyor.

İçecek sektöründe Rusya’da büyük yatırımlar gerçekleştiren grubun sağlıktaki ilk dış yatırımı da Moskova’da olacak. Andolu grubu Başkanı Tuncay Özilhan, geçtiğimiz günlerde Moskova’da bu yatırım için yer baktı.
Anadolu Holding’in Anadolu Vakfı aracılığıyla gerçekleştirdiği sağlık yatırımlarının Rusya’nın başkenti Moskova ayağı, 35-40 milyon dolarlık yatırımla başlayacak. Moskova’da Anadolu Sağlık Merkezi’nin (ASM) daha küçük bir benzeri kurulacak.

Lujkov istedi
Özilhan, Rusya’da bira üretiminin kapılarını kendilerine açan Moskova Belediye Başkanı Yuriy Lujkov’un geçen yıl nisanda Gebze’deki Anadolu Sağlık Merkezi’ni gezdiğini ve çok etkilendiğini belirterek şöyle dedi:
“Sayın Lujkov hastanemizi gezince çok beğendi ve ‘Aynısından bir hastane de Moskova’ya yapmanızı bekliyorum’ dedi. Moskova’da hastane yatırımı konusunu araştırmaya başladık. Bize iki yer gösterdiler. Birinde yapılmış ama hiç kullanılmamış bina da var. Son incelemeyi de yaptık. Kararımızı vereceğiz.”
Gebze’deki Anadolu Sağlık Merkezi’nin ticari amaç taşımadığını, Anadolu Vakfı’nın sosyal sorumlulum projesi olduğunu vurgulayan Tuncay Özilhan, “Gebze’deki yatırım 120 milyon doları buldu. İstanbul’un bazı noktalarında küçük uydu hastaneler kurmamız söz konusu. Uydular daha ticari amaç taşıyacak. Moskova’daki hastane yatırımımız da ticari amaçla gerçekleşecek. Yer incelemesi yapmamıza rağmen, yatırım için düğmeye basmış değiliz. Başarılı olursak, sayıyı artırırız. Başta Moskova olmak üzere Rusya’da sağlık yatırımlarına ihtiyaç var” diye konuştu.

Mevzuat değişince...
ASM, İstanbul’un çeşitli yerlerinde kurmayı planladığı küçük uydu hastanelerden birini Ataşehir’de 12 milyon dolara kurdu. Yatırım bitme aşamasındayken Sağlık Bakanlığı’nın, “hastane kurmak, hastaneye doktor almak izne tabi” kararı yayımlandı. Böylece proje biterken mevzuat değişmiş oldu. ASM, Sağlık Bakanlığı’na, “Yatırımımız karardan çok önce başladı. Açılış noktasında mevzuat değişti. Ataşehir kliniğimizin bu karar kapsamında kabul edilmemesini bekliyoruz” başvurusu yaptı. Sağlık Bakanlığı da izin verdi.

Milliyet

anadolu
grubu
sağlıkta
da
rusya&#8217
ya
gidiyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir