Medimagazin logo

Başhekim "tek adamlığı" bıraktı

Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Okutan, hastanede ''Hastane Konseyi'' oluşturduklarını belirterek, artık alınacak her kararda tüm hastane birimlerinin görüşlerinin alınacağını bildirdi
Başhekim "tek adamlığı" bıraktı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ISPARTA - Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Okutan, hastanede ''Hastane Konseyi'' oluşturduklarını belirterek, artık alınacak her kararda tüm hastane birimlerinin görüşlerinin alınacağını bildirdi.

Okutan, düzenlediği basın toplantısında, hastane çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Hastanede yeni yapılan uygulamaları anlatan Okutan, hastane yönetiminin de artık ortak akıl yöntemiyle işleyeceğini belirtti. Hastanede ''Hastane Konseyi'' oluşturduklarını söyleyen Okutan, ''Hastane yönetiminde tek adamlılık düşüncesi yerini ortak akıl düşüncesine bırakacak. Tek adamlılık geleneği artık sona erecek'' dedi.

Uygulama hakkında bilgi veren Okutan, bundan sonra hastane yönetimi ile ilgili alınacak kararlarda Hastane Konseyi'nin görüşlerine başvurulacağını vurguladı. Konseyde, başhekim, başhekim yardımcıları, hastane müdürü ve klinik sorumlularının yer aldığını dile getiren Okutan, daha önceki uygulamada ise yetkinin sadece başhekimde olduğunu ve bunun da zaman zaman doğru kararlar çıkmasını engellediğini bildirdi. Konseyin, her üç ayda bir toplanarak hastane sorunlarını masaya yatıracağını ifade eden Okutan, ''Sorumluluk sadece başhekimde değil, tüm hastaneye yayılarak ortak akıl etrafından sorunlar çözülecek. Örneğin, acil servisimizde revizyona gidelim mi, gitmeyelim mi, hep beraber karar vereceğiz. Döner sermaye gelirleri nasıl arttırılacak, buna ortak karar vereceğiz'' dedi.

Okutan, bu şekilde sorunların daha kolay aşılabileceğine inandığını bildirdi.
Öte yandan Okutan, yılın hemşiresi seçilen Şerife Kaleli'ye (56) plaket verdi.
Şerife Kaleli de 31 yıldır Isparta Devlet Hastanesi'nde görev yaptığını belirterek, görevi sırasında hep insan sevgisini ön planda tuttuğunu söyledi. Hastalara yaklaşımın son derece önemli olduğunu kaydeden Kaleli, ''Hastalara tıbbi tedavi yanında psikolojik destek de çok önemli. Fedakarlık, özveri, moral, motivasyon önemli. Hastalara güven verecek ortamı sağlamak gerekiyor. Bunun yanında hastane içerisinde ekip çalışması ve uyumda önemlidir'' diye konuştu.

Hemşirelik mesleğinde 39 yılını doldurduğunu ifade eden Şerife Kaleli, İzmir'de 12 Mayısta düzenlenen törende Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun'un elinden plaket aldığını belirtti.

başhekim
&#8220
tek
adamlığı&#8221
bıraktı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir