Medimagazin logo

Merzifon'a modern hastane

Amasya'nın Merzifon ilçesinde yapımına başlanılan 225 yataklı modern devlet hastanesin temeli düzenlenen bir tören ile atıldı
Merzifon'a modern hastane
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
AMASYA (İHA) - Amasya'nın Merzifon ilçesinde yapımına başlanılan 225 yataklı modern devlet hastanesin temeli düzenlenen bir tören ile atıldı.

Merzifon'da, 27 bin metrekare kapalı alanda yapılacak olan ve 225 yataklı olması planlanan modern devlet hastanesinin temeli Vali Celaleddin Lekesiz, AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle, AK Parti Amasya Milletvekili Avni Erdemir, Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Merzifon Belediye Başkanı Kadri Aydınlı, daire müdürleri, Sağlık Müdürlüğü çalışanları ve Merzifonluların katılımıyla düzenlenen törenle atıldı.

Amasya genelinde yapılan hizmetlerden bahseden ve hastanenin insan sağlığında ne kadar önemli olduğunu kendisin çok iyi bildiğini belirten AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle, "49 yaşına kadar hastanede yatmadım. 2 tane canım kardeşimi kaybettiğim kazadan sonra 3 ay hastanede yattım. Hastanenin ne anlama geldiği o zaman öğrendim. Buraya yapacağımız hastanemiz en geç 2 yıl içinde tamamlanacak. 75 tek yataklı oda ve 125 çift yataklı odalardan oluşacak" dedi.

Merzifon'da halen hizmet veren hastanenin kapalı alanının 6 bin 500 metrekare olduğu ve Sağlık Bakanlığı personelinin üstün hizmetleri ile yılda 363 bin poliklinik hizmeti verildiğini söyleyen Vali Lekesiz, "Yeni temelini atacağımız devlet hastanemizin kapalı alanı 27 bin metrekare. Bu hastanede insanlarımıza daha kaliteli hizmet verilecek. Geleceğin göz önüne alınarak hizmetlerin yapılması gerek" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından törene katılan Vali Lekesiz, Milletvekilleri Gülle ve Demir, Belediye Başkanları Özarslan ve Aydınlı, hastanenin temlini atarak ilk harcı koyuları.
merzifon'a
modern
hastane
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir