Medimagazin logo

TÜBİTAK’tan Konya’ya bilim merkezi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'da kurulacak bilim merkeziyle araştırmacı, yenilikçi ve öz güven sahibi bireylerin yetiştiği bilgi toplumunun oluşmasına katkıda bulunulacağını bildirdi
TÜBİTAK’tan Konya’ya bilim merkezi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'da kurulacak bilim merkeziyle araştırmacı, yenilikçi ve öz güven sahibi bireylerin yetiştiği bilgi toplumunun oluşmasına katkıda bulunulacağını bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı yazılı açıklamada, TÜBİTAK'ın Türkiye'de bilime ilginin artmasını sağlamak ve yurt genelinde yaygınlaştırmak üzere yaptığı bilim merkezi kurulması çağrısının ardından, proje sunan büyük şehir belediyeleri arasından Konya Büyükşehir Belediyesinin projesinin seçildiğini hatırlattı.

Bilim merkezinin Türkiye'de ilk kez Konya'da kurulacağını ifade eden Akyürek, bu merkezle araştırmacı, yenilikçi ve özgüven sahibi bireylerin yetiştiği bilgi toplumunun oluşmasına katkıda bulunulacağını belirtti.

Tahir Akyürek, başta çocuklar olmak üzere bilim merkezini ziyaret edecek her yaştan ziyaretçinin etkileşimli sergiler, eğitim programları ve etkinlikler aracılığıyla eğlenceli bir ortamda bilim ve teknolojiyle buluşacağını, böylece toplumun her kesiminden bireylerin bilimsel birikimlerini paylaşarak, toplumun yaşam kalitesini artırmaya yönelik yeni fikirler üretmesine imkan sağlanacağını bildirdi.

Konya'da bilim merkezi kurulması çalışmalarında proje temini ihalesi aşamasına gelindiğini belirten Akyürek, şunları kaydetti:
''Türkiye'nin ilk bilim merkezinin kurulması için önümüzdeki günlerde yapılacak proje teminine ilişkin ihale sonucunda temin edilecek proje ve ihale dokümanları çerçevesinde yapım işleri ihalesi gerçekleştirilecek. İhalenin ardından Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 100 bin metrekarelik arazide inşa edilecek bilim merkezi, yaklaşık 16 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Merkez ayrıca açık-kapalı sergi alanları ve çevre tasarımıyla Türkiye'de bu kapsamda yapılacak ilk örnek olması açısından büyük önem arz ediyor.''

-İHALE 20 MARTTA YAPILACAK-

Akyürek, bilim merkeziyle ilgili öncelikli hedef kitlenin ilk ve ortaöğretim seviyesindeki öğrenciler, 3 yaş üzeri çocuklar, üniversite öğrencileri ve öğretmenler olacağını ifade ederek, bu nedenle, içinde yer alacak bilimsel sergiler ve etkinlikler kadar binanın görsel açıdan özgün mimari yapısıyla bu kesime hitap etmesi gerektiğini bildirdi.

İlanına 12 Ocakta çıkılan merkezin ihalesinin 20 Martta Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda yapılacağını kaydeden Akyürek, bilim merkezinin Konya'ya kazandırılmasına destek veren Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Sanayi Odası, Selçuk Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teşekkür etti.

Başkan Akyürek, Bilim Merkezi'nin Konya için dönüm noktası olduğuna, kentin gelecekteki vizyonunu ilgilendirdiğini belirterek, konuyla ilgili kişi ve kuruluşları ihaleye katılmaya davet etti.
tübi̇tak&#8217
tan
konya&#8217
ya
bilim
merkezi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir