Medimagazin logo

Sağlıkta yeni uygulama

Uygulama başladı. Artık, SSK'lı, Emekli Sandıklı, Bağkur'lu ayrımı olmaksızın, 47 milyona yakın yurttaş kitlesi, gerek özel hastanelerden gerekse üniversite hastanelerinden, istedikleri sağlık hizmetini alabilecekler
Sağlıkta yeni uygulama
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Uygulama başladı. Artık, SSK'lı, Emekli Sandıklı, Bağkur'lu ayrımı olmaksızın, 47 milyona yakın yurttaş kitlesi, gerek özel hastanelerden gerekse üniversite hastanelerinden, istedikleri sağlık hizmetini alabilecekler. Eski ayrım ortadan kalktı. Sevk mecburiyeti de kalktı.
Dışardan güzel görünüyor.
Ama "yığılma" sebebiyle üniversite hastaneleri de Devlet ve SSK hastanelerine dönecek mi, bunu merak eden yok.

Bir de, özel hastanelere Hazine'den ödenecek paraları merak eden yok!

Geçen gün yazmıştım bunları, okuduklarını anlayamayan birkaç okurumuz bize sitem etti. O sebeple, aşağıya bir hekimin değerlendirmesini koyuyorum. Bir daha düşünülmesi için:


"Sayın Sarıer,
Bugün sağlık hizmetleri konusunda yazmış olduğunuz yazı için tebrik ediyorum. Zira, bu konuya bu açıdan bakanların sayısı bir elin parmaklarını dahi geçmiyor. Kimse özel hastanelerin, devleti adeta bir sülük gibi sömürdüğünü, söylemiyor, yazmıyor. Yazınıza destek olması açısından ben de bir örnek vereceğim. Çok bilinen bir özel hastane var. Acıbadem Hastanesi (ve şubeleri). Bursa Acıbadem Hastanesinde PET (pozitron emisyon tomografisi) denen bir cihazları var. Bu cihaz daha bir kaç sene öncesine kadar üniversite hastanelerinde dahi yoktu. Hala da pek çok üniversite hastanesinde yok. Bana göre her üniversite hastanesinde dahi olması tartışılabilecek bir cihaz. Acıbadem yetkililerine email aracılığıyla sordum: "Bu cihaz yaklaşık 3 milyon dolar. Bu cihazla günde en fazla 4-5 hastaya gerçek endikasyonlarlaız, cihazı ancak 8 yılda amorti edebiliyorsunuz. Siz ya bu vatandaşı çok seviyorsunuz ya da aklınızdan başka şeyler (her başı, kolu, bacağı ağrıyana PET istemek gibi) geçiyor."
Bana tek bir cümleyle yanıt verdiler: "Bu toplumdaki insanları çok seviyorlar"mış!!!" Ben de inandım!!!

Saygılarımla, Dr. Melih Akyol, Sivas

İlker Sarıer-Takvim

sağlıkta
yeni
uygulama
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir