Medimagazin logo

Şeker hastaları gözlerini ihmal etmemeli

Göz hekimleri, şeker hastalarının düzenli göz muayenesi olması gerektiğini belirterek, retinopati hastalığına karşı vatandaşları uyarıyor
Şeker hastaları gözlerini ihmal etmemeli
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Göz hekimleri, şeker hastalarının düzenli göz muayenesi olması gerektiğini belirterek, retinopati hastalığına karşı vatandaşları uyarıyor.


Gizli seyreden bazı şeker hastalıklarında kandaki yüksek şeker oranı sebebiyle gözün retinası üzerinde meydana gelen hasara "retinopati" deniliyor. Bursa Göz Vakfı Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdinç Usta, bazı kişilerin şeker hastası olduklarını bilmeden gözde kanama şikâyetiyle muayeneye geldiklerini kaydediyor. Tetkik ve tedavilerin zamanında yapılmasının her zaman başarılı netice verdiğini kaydeden Dr. Usta, gecikmiş hastalıkta tedavinin hem daha pahalı hem de daha az başarılı olduğuna dikkat çekiyor. Retinopatinin tedavisinde halen en temel yöntem olarak "lazer fotokoagülasyon tedavisi" kullanıldığı belirtiliyor. Lazer tedavisinin yeterince yapılamadığı bazı durumlarda ise göz içine ilaç uygulama yöntemi deneniyor ve büyük ölçüde başarı sağlandığı kaydediliyor. Bütün bu tedavilere rağmen ilerlemiş kanamalı vakalarda ise en son tercih olarak vitrektomi ameliyatı yapılıyor. Dr. Usta, şeker hastalığının dünyadaki görme kayıplarının en önde gelen sebebi olduğunu ifade ederek, gebelik, hipertansiyon, kansızlık, böbrek yetmezliği gibi hastalıkların varlığının retinopati ihtimalini artırdığını belirtiyor.


Zaman
şeker
hastaları
gözlerini
ihmal
etmemeli
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir