Medimagazin logo

Obeziteyi önleyen süt için çalışılıyor

Hormon takviyesiyle açlık hissini ömürboyu bastıracak formül deneniyor. Bebeklikte uygulanacak formülün önünde yasal ve etik engeller var
Obeziteyi önleyen süt için çalışılıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hormon takviyesiyle açlık hissini ömürboyu bastıracak formül deneniyor. Bebeklikte uygulanacak formülün önünde yasal ve etik engeller var.


Bilimadamları obezite yani aşırı şişmanlığın önüne geçmek için bebeklikte alınacak bir önlem üzerinde çalışıyor. Bebeklere, anne sütüyle birlikte yapılacak hormon takviyesinin insanların hayatları boyunca aşırı şişmanlamalarını engelleyebileceği düşünülüyor. Ancak, henüz deneme aşamasındaki formülün önündeki yasal ve etik engellerin aşılması zor görülüyor.

Buckingham Üniversitesi’nde çalışan İngiliz bilim adamları, obezite olarak adlandırılan aşırı şişmanlıkla mücadelede umut verici bir adım dedikleri formülü açıkladı.

Obezite karşıtı formül, insanların beyinlerini henüz bebeklikte programlamayı hedefliyor.

Uzmanlar, anne sütünün yanında bebeğe yapılacak hormon takviyesiyle açlık hissini bastırmanın mümkün olabileceğini savunuyor.

Şimdilik fareler üzerinde denenen formül iştahı kontrol ettiği bilinen “leptin” hormonu içeriyor.

Normalde anne sütünde de bulunan leptinin, bu şekilde artırılmasının şişmanlıkla mücadelede ömür boyu avantaj sağlayacağı, bir diğer deyişle beynin bebeklikte programlanmasının daha etkili olacağı düşünülüyor.

Henüz başlangıç aşamasında olduğu belirtilen formülün hayata geçmesi 10 yılı bulabilir.

Ancak formülün önünde zamandan daha büyük engeller var. Yasal ve etik açıdan bebeklere hormon takviyesi yapılması şimdilik imkansız görülüyor. Ayrıca ebeveynlerin, bebeklerinin deneylerde yer almasını istememeleri de formülün insanlar üzerindeki etkilerinin tespit edilmesini zorlaştırıyor.

NTV-MSNBC

obeziteyi
önleyen
süt
için
çalışılıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir