Medimagazin logo

Öldüren anjiyoya soruşturma

BURSA’da anjiyo yaptırmak için geldiği özel sağlık merkezinde ender görülen ilaç alerjisi ile fenalaşan 4 çocuk babası müteahhit 63 yaşındaki Ömer Kamışoğlu'nun ölümü üzerine doktor ve teknisyenin ifadelerine başvuruldu. Olayda ihmal olup olmadığının 1 ay sonra verilecek otopsi raporu ile belli olacağı belirtildi
Öldüren anjiyoya soruşturma
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
BURSA’da anjiyo yaptırmak için geldiği özel sağlık merkezinde ender görülen ilaç alerjisi ile fenalaşan 4 çocuk babası müteahhit 63 yaşındaki Ömer Kamışoğlu'nun ölümü üzerine doktor ve teknisyenin ifadelerine başvuruldu. Olayda ihmal olup olmadığının 1 ay sonra verilecek otopsi raporu ile belli olacağı belirtildi.

Olay, Merkez Osmangazi ilçesindeki Setbaşı Caddesi'nde bulunan özel bir sağlık merkezinde dün sabah meydana geldi. Kalp rahatsızlığı olan ve bu nedenle uzun süreden bu yana ilaç tedavisi gören müteahhit Ömer Kamışoğlu, kontrol için birkaç gün önce Çekirge Devlet Hastanesi’ne gitti. Burada Kamışoğlu’na acilen anjiyo yaptırması gerektiği söylendi.

Devlet Hastanesi'nde anjiyo için en erken 15 gün sonrasına randevu verildiğini öğrenen Kamışoğlu, bu müdahaleyi özel bir sağlık merkezinde yaptırmaya karar verdi. Doktorunun söylediği ilacı geceden içip, sabah oğlu 30 yaşındaki Faruk Kamışoğlu ile birlikte anjiyo yaptırmaya gelen Ömer Kamışoğlu ameliyata alındı. Kamışoğlu, sağlık teknisyeni Yılmaz Seren tarafından alındığı odada bir süre sonra fenalaştı. Hemen acil servisten çağrılan Dr. Tarık Ziya Yılman'ın yaklaşık yarım saat süreyle yaptığı kalp masajı da Kamışoğlu’nu yaşama döndüremedi. Faruk Kamışoğlu’na babasının ölüm haberi verilirken anjiyodan önce içtiği ilacın Ömer Kamışoğlu’nda alerjiye neden olduğunu, milyonda 1 görülen bu olay nedeniyle hastanın kurtarılamadığı belirtildi.

Faruk Kamışoğlu, olayda ihmal bulunup bulunmadığının araştırılmasını isteyince Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında hastaya müdahale eden 30 yaşındaki Dr. Tarık Ziya Yılmaz ve sağlık teknisyeni Yılmaz Seren'in de ifadelerine başvuruldu.

Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi ardından Ömer Kamışoğlu’nun cenazesi Yeşil Camii’nde öğle saatlerinde kılınan cenaze namazı ardından Hamitler Mezarlığı’nda toprağa verildi. Davacı olup olmayacaklarına otopsi raporu çıktıktan sonra karar vereceklerini belirten 35 yaşındaki Ahmet Kamışoğlu, “Babam, kardeşim Faruk’la birlikte gitmiş anjiyoya. Ona bir ilaç vermişler. Babam ilacı içince fenalaşmış. Gereken başvuruları yaptık. İhmal olduğu ortaya çıkarsa otopsi raporu sonucuna göre davacı olup- olmamaya karar vereceğiz” dedi.


Hürriyet
öldüren
anjiyoya
soruşturma
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir