Medimagazin logo

Acil serviste para isteyen hastaneye soruşturma

Kahramanmaraş'ta, kanaması başlayınca eşi tarafından hastaneye kaldırılan hamile kadının eşi, kuvöz sıkıntısı nedeniyle sevk edildikleri özel hastanenin acil servisinde kendilerinden para istendiğini, bu nedenle ambulansta 20 dakika bekletildiklerini iddia etti.
Acil serviste para isteyen hastaneye soruşturma
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

Edinilen bilgiye göre, merkeze 8 kilometre uzaklıkta bulunan Altınova köyünde yaşayan ve doğumuna 40 gün kaldığı öğrenilen Seher Akboa adlı hamile kadın, kanaması başlayınca eşi tarafından 112 Acil Servisi ekiplerince Kadın Doğum Hastanesine getirildi.
 
Akboa, hastanede kuvöz olmadığı gerekçesi ile buradan özel bir hastaneye sevk edildi. Akboa, burada da 20 dakika süreyle ambulansta bekledikten doğum servisine alındı.
 
Hamile kadın Seher Akboa'nın eşi Ali Akboa, hastane önünde yaptığı açıklamada, şunları anlattı:
 
''Sabahın 08.00'inden bu yana yoldayız. Ne yapacağımızı şaşırdık. Şu an eşimin kanaması var. Kadın Doğum Hastanesi'nde kuvöz olmadığı için kabul edilmedi. Buraya gönderdiler. Burada da belirli bir ücret talep ettiler, yatak masrafı var dediler. Benim bunu karşılayacak durumum yok. 24 saattir ayaktayım. Yapacağımız hiçbir şey yok.''
 
Gazetecilerin görüntü almasının ardından bir süre daha acil servis önünde bekleyen hasta, daha sonra özel hastanenin doğum servisine alındı.
 
Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. Reha Hüdayioğlu ise yaptığı açıklamada, ailenin isteği üzerine hastanın ambulansla evinden alınarak hastaneye getirildiğini, kuvöz sıkıntısı nedeniyle özel hastaneye sevk edildiğini söyledi.
 
Dr. Hüdayioğlu, hastanın eşi Ali Akboa'nın özel hastanenin acil servisinde kendilerinden para istendiğini iddia ettiğini ifade etti. Acil servise gelen hastalardan para istenilemeyeceğini belirten Dr. Hüdayioğlu, iddiayla ilgili soruşturma başlatılacağını bildirdi.
acil
serviste
para
isteyen
hastaneye
soruşturma
Yorum (1)
dr cenk
acilden istememişlerki servise yatması için istemişler. bedava yaşayan toplum olduk yılda 400 lira 2 depo benzin parası değil özel sigortaya verseniz hastane kapılarında rezil olmazsınız eğitim bilgi beceri insan hayatı en pahalı yatırımdır şimdilik hükümet bunu peşkeş çekiyor ama nereye kadar
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir