Medimagazin logo

Başhekim Prof.Dr. Özgen: "19 milyon Tl kar ettik"

Malatya İnönü Üniversitesi (İ.Ü) Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, zarar eden hastaneyi bir yılda 19 milyon TL kar eder duruma getirdiklerini ifade etti.
Başhekim Prof.Dr. Özgen: "19 milyon Tl kar ettik"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Turgut Özal Tıp Merkezi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, İnönü Üniversitesi'nin radyo yayın organı Kampus Fm Panorama programına katılarak soruları yanıtladı. İnsanın amaç, diğer şeylerin araç olduğunu belirten Özgen, "Sağlık problemi olan hastalara hizmet etmek amaç, tıp merkezi ise bir araçtır. Kendi muadili hastanelerle kıysa edildiğinde işlem hacmi ve mentalite olarak tıp merkezimiz çok iyi durumdadır.Y üzde 80 karaciğer nakli yapılıyor ve Avrupa'da ve dünyada derece yaptık. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Halkın inancında cenazenin bütünlüğünün bozulmasının geleneksel tavırlar doğrultusunda zor olduğunu dolayısı ile canlıdan nakillerin daha fazla olduğunu ifade eden Özgen, "Bu doğru değil ama realite böyle. Bu konuda daha bilinçli olma noktasında ilerlemeler gösterilmeli" diye konuştu.

"Tıp merkezinin ve nakillerin daha geniş alanlara yayılması ve hizmetin tanıtımı amacı ile neler yapılacak" sorusu üzerine Ögen, "Biz işimizi yaparız, iş kendini tanıtır, anlatır. Uluslararası sağlık turizmi konusunda ise bu alanda mutlaka profesyonel destek alınmalıdır. 3.basamak hizmet veren bir hastane olarak, uluslararası standardı mutlaka tutturmalıyız" dedi.

Lösemili çocukları yaşatmak konusunda; önceleri daha uzun süre nasıl yaşayabilirleri düşünürken şimdi uzayan yaşam sürelerini eğitimleri, hayata adaptasyonları açısından nasıl daha fazla kaliteli yapabilirizleri düşünmeye başladıklarını belirten Özgen, birikmiş organ naklini alabilmek için mutlaka ayrı bir nakil hastanesi olması gerektiğini vurguladı. Prof.Dr. Ünsal Özgen, finans ve maliyeti karşılama noktasında yapılanları ve kara geçen bu konuda örnek duruma gelen tıp merkezini izah ederken, tam gün yasasına çok iyi hazırlandıklarını, çalışanlar açısından kolay işlere yönelip zoru ötelemeyi yok eden bir anlayış getirdiklerini, maliyeti karşıladığı oranda verilen puan ile birlikte bir yılda 19 milyon TL hastanenin karı olduğunu ifade etti.

başhekim
prof.dr.
özgen:
"19
milyon
tl
kar
ettik"
Yorum (3)
KPRENSİ
sayın başhekim daha çok bir ticarethane sahibiymiş gibi konuşmanız yadırgatıcı.Sağlık sektörünün dışında dahi elde edilmesi zor olan 19 milyon tl kar vergi öncesi kar mıdır?Hastaneniz vergi veriyor mu?Personel giderleriniz genel bütçeden mi ödeniyor?Yoksa maliyet/satış fiyatlarınız arasındaki fark çok mu yüksek? Tek müşteriniz olan SGK dan elde edilen gelirin karıyla övünmek oldukça garip doğrusu.. KPENSİ.
0
Cevapla
mehmet
Malatya halki verdiginiz klitesiz hizmetten mennun mu sayin hocm halkin hala ankara' istanbul gaziantep diye tedavi ariyorsa siz neyin karindan bahsediyorsunuz. Kurumunuz hala birinci basamak olan devlet hastanesine hasta sevk etmeye kalkiyorsa, acil hastalari kabul etmiyorsa, son zamanlarda aldiginiz misir patlagi gibi akademik unvani olmayan kisilerden hocalariniz olusuyorsa neyin karindan bahsediyorsunuz
0
Cevapla
şahin öztürk
İnsanların gözüne soka soka şu kadar kar ettik demek sağlığın ticarileştiğini açıkça gösteriyor..Ben olsam kar ettiğimi cümle alem duysun diye ilan etmezdim..Sonra vatandaşın dilinden kurtulamıyorsunuz..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir