Medimagazin logo

İzmir de sırasını bekliyor

İzmir Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, bağışlanan organların askeri uçak ve Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Ankara'ya gönderildiğini bildirdi.
İzmir de sırasını bekliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen hafta Çeşme'nin Alaçatı beldesinde meydana gelen motosiklet kazasında yaralanan hastanın 5-6 dakikada olay yerine ulaşan 112 Acil Servis ekibiyle önce Çeşme Devlet Hastanesine kaldırıldığını, oradan da Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesine sevk edildiğini söyledi.
    

Beyin kanaması geçiren ve kafatasında kırıklar bulunan hastanın 34 dakikada Çeşme'den Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildiği ifade eden Özkan, hastanın beyin ölümünün ise sağlık müdürlüğü bünyesindeki Bölge Koordinasyon Merkezi'ne dün akşam bildirildiğini kaydetti.
    

40 yaşındaki erkek donörün yüzü, kolları ve bacaklarının Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine, karaciğerinin GATA'ya gönderildiğini, iki korneanın ise Dokuz Eylül Üniversitesinde kaldığını, böbreklerin de Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildiğini dile getiren Özkan, şöyle konuştu:
    

''Organlar bir askeri uçak ve Sağlık Bakanlığına ait bir ambulans uçakla Ankara'ya gönderildi. Ege Bölgesi'ndeki 7 ilin bağlı olduğu İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi'ne bu yıl 34 beyin ölümü bildirildi. Bu vakayla beraber 13 beyin ölümünden kadavradan donör çıkarıldı. Geçen yıl ise 250 beyin ölümü gerçekleşen vakaların 79'unda kadavradan donör çıkarıldı. Türkiye'de ilk kez 79 kadavradan organ bağışı sayısına ulaşıldı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan ilk yüz naklinin ardından vatandaşlarımızın duyarlılığı arttı. İkinci ameliyatın da başarıyla sonuçlanmasını umuyoruz. Vatandaşlarımızın organ nakli konusunda daha duyarlı olmasını bekliyoruz.''
    

Türkiye'de organ ve yüz bekleyen çok hasta olduğunu dile getiren Özkan, İzmir'de yüz nakli başvurusu olmadığını kaydetti.
    

İkinci yüz naklinden sonra İzmir'de de bu yönde taleplerin gelebileceğini dile getiren Özkan, ''İzmir, Ege'nin sağlık başkentidir. Bu iki nakilden sonra arkadaşlarımız bu işe soyunacaktır. Özellikle Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki plastik cerrahi uzmanlarımız umarım hevesle ilk yüz nakli yapılmasını bekliyorlardır'' diye konuştu.

i̇zmir
de
sırasını
bekliyor
Yorum (2)
dr.mazlum.öğr.
sn izmir il sağlık müdürü,siz bu başarının neresinde,hangi safhasında yer alıyorsunuz.bugüne kadar izmir de gerek üniversitedeki hocaların ve gerekse kamudaki uzmanların muayenehanelerine baskınlar yapan siz değilmisiniz.daha dün idare mahkemesinde dava kaybettiniz özel hastanelerde çalışanlara muayenehanede de çalışamaz diye tutanak imzalattırdığınız için.bırakın da bu başarıyı hakedenler sahiplensin emek verenler paye alsın.siz izmir de ki hekimleri her fırsatta zaptu rapt altına almak için elinizden geleni yaptınız.doktorları reesen atadınız mahkemede kaybettiniz,hekimlerinizin yanında hiç olmadınız.bu yüzden siz bu başarıyı sahiplenmeye kalkmayın sakın.
0
Cevapla
erkan teyin
ege ünüversitesi plastik cerrahi bölüm başkanı yardımcı docent. proflar özel muayene sisteminde giremezler operasyona. haksızlarmı. ikinci ligte kop koşturan 22 yaşındaki okulda sınıfın tembel asi çoğcuğu yıllık vergisiz 150-200 bin dolara topluma çok faydalı olan top tepmeden kazanırken 45-50 yaşındaki kendini bu işe adamış dünyadaki 10 içindeki (yani futbolun messisi )yüz nakli yapan profun yıllık kazancı 150000 tl bile yoktur. avrupada en çok karaciğer nakli yapan ege üniversitesi bu işi yapan iki ekibinide özele kaptırdı. asistanken gına gelmişti karacier naklinden nöbetten çık nakle gir. şimdi ayda senede 1 kadavradan. yaşasın sağlık sistemimiz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir