Medimagazin logo

Tıbbın hatası varsa hakkımızı arayacağız

İki kol ve bacak nakli yapılan ancak nakilden sonra hayata veda eden Şevket Çavdar'ın ağabeyisi Mutlu Çavdar, "Ameliyatta bir kasıt bulunması halinde hakkımızı aracağız " dedi.
Kaynak: YENİŞAFAK - FAZLI ŞAHAN
Tıbbın hatası varsa hakkımızı arayacağız
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hacettepe Üniversitesinde geçirdiği nakilden sonra hayatını kaybeden Şevket Çavdar'ın abisi Mutlu Çavdar, "Ameliyatta bir kasıt bulunması halinde hakkımızı aracağız " dedi. Çavdar, bu konuda Sağlık Bakanlığı'na güvendiklerini belirtti. Abi Çavdar, kardeşinin ameliyat masasından hiç kalkmadığını belirterek, " Önce bir bacağını sonra iki kol ve diğer bacağını aldılar. Kardeşim masada hayatını kaybetti. Doktorlar yarım iki bacağını açmışlar damar aramışlar. Kalp yetmezliği ve iç kanamadan hayatını kaybetti" dedi. Abi, Şevket'in son sözü "Önce Allah'a sonra doktorlara güveniyorum" olduğunu belirterek, "Bu söz aklımızdan hiç çıkmıyor" diye konuştu. Abi Çavdar, kardeşinin ameliyata girmeden önce 13 sayfalık hasta onan formunu imzaladığını belirterek, "Hastane araştırma yapmalıydı. Çünkü benim babam kalp krizinden öldü. Annem by pass oldu. Şevket sigara içiyordu bunları hastane neden araştırmadan nakil yaptı" dedi.

SAZAN'A TAKILACAKMIŞ

Abi Çavdar, "Şevket'in ameliyatına giren Serdar Nasır hoca, Şevket'e dirsek altından veya diz altından nakil bekleyen kişilere öncelik verileceğini, eğer şartların el vermesi durumunda bir kol veya bacağın Şevket'e takılacağını söylüyordu. Kardeşimize takılan organlar aslında Van'da Muhsin Sazan isminde iki kolu olmayan birine takılacaktı. Olumsuz hava şartları nedeniyle Sazan gelemeyince, Ankara'ya yakın olduğumuz için bizi çağırdılar. Şevket, hastaneye gelince dört organ takılacağını öğrendi. Kardeşimiz bunu duyunca sevinçten havalara uçtu ama hastane, dört organın aynı anda takılmasının risklerinin büyük olduğu bize anlatmadı"

KOMİSYON AİLEYİ DİNLEYECEK

Hacettepe ve Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan kol ve bacak nakilleri sonrasında erken toplanma kararı alan Kompozit Doku Nakli Bilimsel Danışma Kurulu, sadece yapılan nakilleri değil, yüz, kol ve bacak naklinin önünü açan Kompozit Doku Nakli Yönergesini de mercek altına alacak. Önümüzdeki hafta sonu toplanacak olan Kompozit Doku Nakli Bilimsel Danışma Kurulu, Şevket Çavdar'ın ailesini de dinleyeceği öğrenildi. Ailenin iddialarını dinleyecek olan Kurul, aile bireylerin öne sürdüğü iddiaları değerlendirmeye alacak

tıbbın
hatası
varsa
hakkımızı
arayacağız
Yorum (16)
ats2
3.dünya ülkesiyiz kabul etsek te etmesek te..
0
Cevapla
özgür yalçınkaya
Evet aynen katılıyorum. Üçüncü dünya ülkesinde yaşıyoruz!
0
Cevapla
yozcan
hocam neden uğraşıyorsun,saç ek ,botoks yap.
0
Cevapla
op.dr
açıklamaya bakarmısınız gülermisin ağlarmısın."Abi Çavdar, kardeşinin ameliyata girmeden önce 13 sayfalık hasta onam formunu imzaladığını belirterek,ama hastane, dört organın aynı anda takılmasının risklerinin büyük olduğunu bize anlatmadı".her yönüyle geri kalmış bir ülkeden manzaralar.bir de ağabey ne demiş "kalp yetmezliği ve iç kanamadan ölmüş,hastane neden araştırmadan nakil yapmış".bir cerrah olarak bunlara söyleyecek söz bulamıyorum.biz kimleri ameliyat ediyoruz,kimlere müdahale yapıyoruz.ya rab!sen bunların şerrinden bizleri koru.
0
Cevapla
Murat Çelik'ten
Cehenneme giden yol iyi niyet taşları ile döşelidir. Sanki hekimler kime zarar versek acaba mantığıyla çalışıyorlar. Hasta hakkı diye diye, okumuşu cahile ezdirdiler.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir