Medimagazin logo

Akdağ: Sağlık çalışanlarının başımızın üstünde yeri var

ZONGULDAK'taki hastanelerde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanına tekerlekli sandalyesi ile yanaşan 41 yaşındaki Perihan Kocakara, doktor hatası nedeniyle sakat kaldığını iddia ederek tedavisi için yardım ve akülü araba istedi
Akdağ: Sağlık çalışanlarının başımızın üstünde yeri var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
(DHA) -ZONGULDAK'taki hastanelerde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanına tekerlekli sandalyesi ile yanaşan 41 yaşındaki Perihan Kocakara, doktor hatası nedeniyle sakat kaldığını iddia ederek tedavisi için yardım ve akülü araba istedi.

Bakan Akdağ da İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan'a talimat vererek yardımcı olunması istedi. Bakan Akdağ, bu sırada gözyaşlarına boğulan Kocakara'yı göğsüne yaslayıp teselli etti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ilk olarak Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin polikliniğini gezdi. Vatandaşlar, Akdağ'a hastanenin yollarının kötü olduğunu ve şehir merkezine uzak kaldığı konusunda şikayette bulundu. Elinde sigarayla Bakan Akdağ'ın yanına yaklaşan bir kişi ise derdini anlatırken, Bakan Akdağ, “Sen yalnız sigara da içiyorsun. Ne yapacağız şimdi o sigarayı? Sigarayı bırakacaksın” demesi üzerine, bu kişi elindeki sigarayı attı. Poliklinikte incelemelerde bulunan Akdağ, çocuklarla ve hastalarla sohbet etti. Bakan Akdağ'ın yatan hastaları ziyareti sırasında ise basın mensupları içeri alınmadı.

BAKAN AKDAĞ'DAN TESELLİ

Akdağ daha sonra Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Polikliniği'ni gezdi. Poliklinik çıkışında tekerlekli sandalyeli Perihan Kocakara, derdini Bakan Akdağ'a anlatmak istedi. Gazetecilerin görüntü almasını istemeyen Kocakara, doktor hatası nedeniyle sakat kaldığını iddia ederek Bakan Akdağ'dan tedavisi için yardım ve akülü özürlü arabası istedi. Bakan Akdağ da İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan'a talimat vererek yardımcı olunması istedi. Bakan Akdağ, bu sırada gözyaşlarına boğulan Kocakara'yı göğsüne yaslayıp teselli etti. Perihan Kocakara, 13 yıl önce felç geçirdiğini, doktor hatası nedeniyle yürüyemediğini iddia etti.

HASTANELERE ÖVGÜ

Hastanelerde yaptığı incelemelerin ardından AKP İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Akdağ, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Sağlıkta yeni bir yapılanmanın kapılarını açtıklarını söyleyen Bakan Akdağ, “Sağlık Bakanlığı'nın hastaneleri, bütün vatandaşlarımıza hizmeti en mükemmel şekilde sunmak için talimatlandırılmışlardır. Vatandaşlarımızın hizmet alması için başka bir adres aramasına gerek yok. Çok açık ifade ediyorum, hastanede hizmet alacak bir sigortalı işçim, onun yakını, annesi, babası, eşi, çocuğu, bir memurumuz, bir memur emeklimiz, bir yeşil kartlımız, bir Bağ-Kurlu esnafımız, kendisine başka bir adres gösteriliyorsa mutlaka bunun hesabını sormalıdır” dedi.

‘SAĞLIK ÇALIŞANLARININ BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR’

Sağlık çalışanlarının ve hekimlerinin kendileri için çok kıymetli olduğunu söyleyen Akdağ, şöyle devam etti:
“Onların başımızın üzerinde yeri vardır. Çünkü insanımızın sağlığına doğrudan onlar hizmet ediyorlar. Ama vatandaşımıza bu camianın içinde birilerinin ’Benim muayenehaneme gelir de ödeme yaparsan senin hizmetini veririm’ demesine de biz razı olmayız. Bu tavrı uzun zamandır koyduk, vatandaşımızda bu hususta bize yardımcı olmalıdır. Tekrar söylüyorum, birileri biz bu ifadeleri söyleyince bunları çarpıtıp kullanıyorlar. Hekimlerimizin, diğer sağlık çalışanlarımızın başımızın üstünde yeri var. Onları çok kıymetli biliyoruz, çok kıymetli buluyoruz. Çünkü onlar insanlarımıza hizmet ediyorlar. Sağlık çalışanları ve hekimlerimiz olmasaydı vatandaşımıza kim hizmet edecekti? Onun için onların haklarını, onların emeklerinin karşılığını kamuda çalışırken fazlasıyla vermeyi arzu ediyoruz. Memleketin, ülkenin imkanlarını da bu hususta, döner sermaye, ek ödemeleri kullanmak suretiyle büyük ölçüde şuanda harekete geçirmiş durumdayız. Ama dediğimiz gibi asla boynu bükük kalmamalıdır. Bu hususta kararlıyız.”

AKDAĞ’A MADENCİ HEYKELCİĞİ

AKP Zonguldak İl Başkanı Celil Uzun, Bakan Akdağ'a madenci heykelciği hediye etti. Akdağ, hediyeyi aldıktan sonra, “Hayatını, elinin emeğiyle, madende kazmayla kazanan, çoluk çocuğuna buradan nafaka getiren insanların kesinlikle hastanelerin önünde boyunlarının bükük kalmasına biz razı olmuyoruz. Bundan sonra da olmayacağız. On yıllarca bu ülkede insanların boyunlarını büktüler, biz boyun büküklüğünü artık ortadan kaldırdık. Kaldırmaya da kararlıyız” dedi.

Hürriyet
akdağ:
sağlık
çalışanlarının
başımızın
üstünde
yeri
var
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir