Medimagazin logo

Astımda yeni tedavi

İngiltere, son yılların yaygın hastalığı astımın tedavisinde yeni bir yöntem geliştirdi. İlaç dışı denenen bu ilk tedavi yönteminde astıma neden olan kaslar radyo dalgalarıyla yakılıyor. Yöntem şimdilik sadece İngiltere ve Amerika'da kullanılıyor.
Kaynak: NTV
Astımda yeni tedavi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL - Her geçen gün tüm dünyada daha yaygın bir hastalık haline gelen astımdan muzdarip olanlar için iyi haber İngiltere'den geldi.

Özellikle Manchester ve Glasgow kentlerindeki doktorların hastalığın tedavisinde kullanmaya başladıkları yöntemin adı "bronş termoplastisi".

Ameliyat oldukça karmaşık. Hastanın burnundan, ucu çırpma teline benzer bir tüp sokuluyor. Akciğerlere kadar ulaştırılan tüp bölgedeki dokuyu ısıtıyor. Teknik, akciğerlerin duvarındaki dokunun 65 dereceye kadar ısınmasını sağlayan 10 saniyelik radyo dalga uygulamalarına dayanıyor.

Isınma sonucu yayılan radyoaktif dalgalar, solunum yolunu tıkayan dokuları yakıyor. Böylelikle astım krizi esnasında sıkışarak nefes almayı zorlaştıran kas dokularından bir kısmı yok edilmiş oluyor.

ÇOCUKLARA VE YAŞLI HASTALARA ÖNERİLMİYOR
Yöntem, astım tedavisinde başvurulan ilk ilaç dışı tedavi. Ancak ameliyatı gerçekleştiren Doktor Rob Niven, yöntemin bütün astım hastaları için uygun olmayacağının altını çiziyor.

Öncelikli olarak ilaçlara rağmen ağır kriz geçiren hastaların ameliyat edilebileceğini belirten doktor, çocuklarla yaşı ilerlemiş hastalara bu yöntemi tavsiye etmiyor.

"Astım İçin Küresel İnisiyatif Grubu"nun 2010 tahminlerine göre dünyada yaklaşık 300 milyon astım hastası bulunuyor.

astımda
yeni
tedavi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir