Medimagazin logo

6. Ulusal Akupunktur Kongresi başladı

6. Ulusal Akupunktur Kongresi Başkanı Prof. Dr. Baha Çelik, akupunktur tedavisinin tamamen bilimsel bir yöntem olduğunu savunarak, ''Türkiye'de akupunktur hekimler tarafından biliniyor ancak sağlık sektöründeki pastadan pay vermemek için önerilmiyor'' dedi.
6. Ulusal Akupunktur Kongresi başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL- 6. Ulusal Akupunktur Kongresi, Türkiye ve çevre ülkelerden akupunktur uzmanlarının katılımıyla başladı.


     Dedeman Otel'deki açılışın ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kongre Başkanı Çelik, iki yılda bir düzenledikleri bu kongreyle akupunktur üzerine çalışmalar yapan uzmanların bilgi alışverişini sağlamayı ve yenilikleri tebliğ haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.


     Yeditepe Üniversitesi Akupunktur Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanı da olan Çelik, akupunkturun akla gelebilecek birçok hastalığın tedavisinde kullanılabileceğini belirterek, ''Psikometrik hastalıkların yanısıra ağrılı fiziksel rahatsızlıkların tedavilerinde kökten çözümler getiren akupunkturu kanser tedavisinde kemoterapinin oluşturduğu yan etkileri gidermek için de kullanıyoruz'' diye konuştu.


     Türkiye'de bütün tedavi yöntemleri denendikten sonra ''Bir de akupunkturu deneyelim'' şeklinde bir zihniyet olduğunu vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:


     ''Akupunktur genel tıp alanı içerisinde yer almaktadır. Ancak ilaç maliyetlerini sıfıra indiren bu tedavi yöntemi bazı çevreler tarafından önerilmemekte, genel tıp alanından çıkarılıp tamamlayıcı tıp alanına sokulmaya çalışılmaktadır. Türkiye'de akupunktur hekimler tarafından biliniyor ancak sağlık sektöründeki pastadan pay vermemek için önerilmiyor. Aksine başlı başına bir bilim olan akupunktur, konunun sertifikalı uzmanları tarafından uygulandığında kesin çözümler üreten bir tedavi yöntemidir.''


     Yurtiçi ve dışından birçok akupunktur uzmanının katıldığı kongre 26 Eylüle kadar devam edecek.


     Gerçekleştirilecek uygulamalı eğitimlerde, dünyaca ünlü Belçikalı akupunktur uzmanı Dr. Francois Beyens ve Macaristan Medikal Akupunktur Derneği Başkanı Dr. Gabriella Hegyi tecrübelerini paylaşacak.

6.
ulusal
akupunktur
kongresi
başladı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir