Medimagazin logo

Darpedilen ambulans sürücüsü şikayetçi oldu

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaparak, dün 112 Komuta Kontrol Merkezi'nde görevli bir ambulans sürücüsüne yapılan saldırıyı kınadı.
Darpedilen ambulans sürücüsü şikayetçi oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yıldırım ilçesi Erikli Mahallesi'nde bir trafik kazası ihbarı üzerine 09 nolu acil sağlık hizmetleri istasyonundaki ekip olay yerine gitti. Bu sırada ambulans sürücüsü Suat Altay yaralının yakınları tarafından darp edildi. Konuyla ilgili Bursa İl Sağlık Müdürlüğü bugün bir açıklama yaparak, saldırıyı kınadı.

Ekibin kısa sürede olay yerine ulaştığının vurgulandığı açıklamada, "Sağlık ekibimiz, trafik kazasında yaralanan 35 yaşındaki bayana, ilk müdahaleyi yapmıştır. Sağlık ekibimiz, yaralı bayanı daha sonra ambulansa transfer ederken, kaza yapan araçta bulundukları öğrenilen iki şahsı da aracın ön kısmına bindirerek, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürmek üzere yola çıkmıştır. Hasta transfer edilirken, ambulans sürücüsü Suat Altay, yaralı bayanın yakınları tarafından seyir halindeyken darp edilmiştir. Buna rağmen sağlık personelimiz görevlerinin gerektirdiği sorumlulukla usulüne uygun şekilde vakayı transfer etmişlerdir. Bilahare ekiplerimiz, kendilerine fiili saldırıda bulunan şahıslar hakkında savcılığa giderek şikayetçi olmuşlardır. Şunu belirtmek isteriz ki, gece gündüz demeden, hafta sonu bayram demeden yaralıların imdadına koşan fedakar personelimize yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bilinmelidir ki bu sağlık personelimize yapılan saldırı karşısında kayıtsız kalmayacağız ve arkadaşlarımızın haklarını yasal zeminde sonunda kadar arayacağız. Bu vesileyle tüm sağlık camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, ayrıca büyük bir fedakarlıkta bulunan bu personelimizi de kutluyoruz." ifadelerine yer verildi

darpedilen
ambulans
sürücüsü
şikayetçi
oldu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir