Medimagazin logo

Aile hekimlerinden Savcı'nın o cümlesine kınama!

İkiz çocuklarına aşı yaptırmamasıyla gündeme gelen Savcı'ya, yaptıkları işlem karşılığında döner sermaye almayan aile hekimlerinden kınama geldi
Aile hekimlerinden Savcı'nın o cümlesine kınama!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Savcı tarafından yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığı ifade edilerek şunlar kaydedildi:

 

Yeni doğan bebekleri için aşı yaptırmayı reddeden ebeveynlerin, Türkiye’de bebeklerin bağışıklama sorumluluğunu alan Aile Hekimleri için yaptıkları söylemler gerçeği yansıtmamaktadır.
                
İlgililerin bilimsellikten uzak ve mevzuat bilgisi yetersizliğinden kaynaklanan “…Aşı yaptıran her çocukla ilgili olarak döner sermayeden alınacak maddi menfaatin hesabı yapılarak anne-babaların çocuklarına zorunlu olarak aşı yaptırmaları gerektiği noktasında baskılar yapılmaktadır….” Cümlesini kınıyoruz.
                
Biz Türkiye’nin aile hekimleri olarak en büyük hedefimiz, gelecek nesillerin dünden daha iyi şartlarda, daha sağlıklı yaşamasıdır.
               
 “Sağlıkla yaşayan, sağlıkla yaşlanan Türkiye” sloganımızdır.
               
 Aile Hekimliğinde döner sermaye uygulaması olmadığı gibi, aşılar üzerinden her hangi menfaat sağlanması da söz konusu değildir.
                
Biz kendi çocuklarımız ile vatandaşlarımızın çocukları arasında ayrım yapmıyoruz. Vatandaşlarımızın çocukları da bizim çocuğumuzdur. Yapılan bağışıklama hizmetleri herkes için aynıdır.
                
Kendi çocukları hakkında açılan bir davada genelde Hekimlere özelde Aile Hekimlerine bu tip suçlamalar getirenleri kınıyoruz.
                
Bağışıklama programa kapsamında canla başla çalışan Aile Hekimlerine getirilen bu mesnetsiz suçlamalar karşısında sessiz kalan yetkilileri de ayrıca kınıyoruz.
                
Kamuoyuna Saygılarımızla duyururuz.
 
Dr. Lütfi TİYEKLİ
AHEF Genel Sekreteri

aile hekimliği
aşı uygulaması
ahef
savcı
Yorum (6)
Ahmet Rasim Küçükusta
AŞI TARTIŞMASINDAN NE SONUÇ ÇIKTI? Ben de savcının sözlerinin maksadını aştığını ve talihsizce olduğunu düşünüyor; aile hekimi meslekdaşlarımın kınama kararına katılıyorum. Bu vesile ile aşı tartışmasıyla ilgili görüşlerimi özetlediğim AŞI TARTIŞMASINDAN NE SONUÇ ÇIKTI? başlıklı yazımı sunuyorum: "Bebeklerine aşı yaptırmayan cumhuriyet savcısının hukuk mücadelesinin yarattığı tartışma faydalı oldu. Tıp dünyasından bu son derecede mühim iddialara popülist ifadeler dışında doyurucu cevaplar gelmedi. Aşılarla ilgili tüm dünyada tartışılan yan etkiler ve riskler üzerinde hiç durulmadı. Aşıların ticari ürün olduğu gözden kaçırıldı." Tamamını okumak isteyenler için: http://ahmetrasimkucukusta.com/2015/06/25/yazilar/elestirel-yazilar/saglik-sistemi/asi-tartismasindan-ne-sonuc-cikti/
0
Cevapla
Tarkan karakan
Gerçekten ben de kınıyorum böyle bir suçlama altına aile hekimlerinin sokulması kabul edilebilir bir şey değildir aile hekimleri özveri ile çalışan bir doktor grubudur bile bile para için zararlı bir aşıyı çocuklara yapıyor olmaları kabul edilebilir bir şey değildir zaten toplumda doktor algısı şu anda çok kötü bunu halka daha iyi anlatmak lazım
0
Cevapla
postenflamatuar
Dernek dediğin böyle olur. Taksime, 3. köprüye değil kendi işine bakar. Mesleklerini veya üyelerini hedef alan e ufak olaya müdahil olmayı görevi bilir. Tebrik ederim AHEFi. Bence bu iftiraları atan savcıdan resmi özür talep etsinler. Özür dilememesi halinde ise kendilerini mahkemeye vermeleri lazım.
0
Cevapla
doktor
Savcı sözleriyle amacını aşmıştır. Kamu yararı olan ve kanun-yönetmeliklerle yapılan işlemi maddi menfaet karşılığı yapılıyormuş gibi göstermeye çalışmaktadır. Aile hekimleri dernekleri federasyonu hakaret ve iftira davası açmalı. bir de suç basın yoluyla işlenmiş oluyor.
0
Cevapla
ahmet pak
Savcı arkadaşın aşılardaki koruyucu maddelerle ilgili araştırma verilerine katılmakla birlikte aile hekimlerine yaptığı suçlamayı doğru bulmuyorum ve kınıyorum.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir