Medimagazin logo

Bakanlıktan 'Aile Hekimlerine fiili ya da icap nöbeti yok' haberine açıklama

Bakanlıktan 'Aile Hekimlerine fiili ya da icap nöbeti yok' haberine açıklama
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İnternet sitenizde yer alan  “Aile Hekimlerine fiili ya da icap nöbeti yok” başlıklı haberiniz ile ilgili açıklamamız aşağıda sunulmuştur.  

2012 yılında 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanununda yapılan değişiklik ile aile hekimliği personelinin hastanelerde ve 112 birimlerinde nöbet tutabilmelerine ilişkin kanuni düzenleme yapılmıştır. Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği ile de nöbet uygulamasının usul ve esasları belirlenmiş, hastane ve 112 birimlerinde tutulacak acil nöbetleri ile adli tabiplik hizmetlerine ilişkin nöbetler düzenlenmiştir.

Tüm bunlardan da anlaşılacağı üzere nöbete ilişkin uygulamalar mezkûr Yönergeye göre değil, daha sonra yürürlüğe giren Kanun ve Yönetmelik hükümlerine göre yürütülmektedir. Yönerge hükümleri ile ilgili verilen kararlar, aile hekimlerinin nöbetleri konusunda daha sonraki dönemde Kanuni düzenleme yapılmış olduğu için nöbetle ilgili uygulamaları değiştirecek nitelikte değildir.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için ilgilerinize sunarız.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI
 Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

bakanlıktan
'aile
hekimlerine
fiili
ya
da
icap
nöbeti
yok'
haberine
açıklama
Yorum (3)
caner
Devlet sağlıkta şiddet yasasını çıkarmadığı müddetçe nöbet hiçte umurumda değil.Haa işten mi atacak!!! yapacak işmi yok kardeşim.
0
Cevapla
ismail yetenek
Yapacak iş çok ta,bizim becerebileceğimiz iş pek yok sanırım kardeş..
0
Cevapla
cezmi
Yaw he he.. Bu nasıl bir düzendir anlamak mümkün değil. Sen önce halk sağlığı, kamu hastaneleri diye 2 ye böl. Kamu hastanelerinde çalışan pratisyenlere aile hekimi olmak isteyenlere muvafakat verme, sonrada aile hekimi olarak çalışanları bedava kamu hastanelerinde nöbete sok. Biz en başından kurumun 2 ye bölünmesine karşı çıktık, sonra 1. basamağın aile hekimliği adı altında özelleştirilmesine karşı çıktık. Hem pratisyenleri özelleştir hemde hastanede nöbete sok. Ben aile hekimi olsaydım ne nöbete giderdim nede mobile falan giderdim hatta arada bir elektrik su faturasını ödemekte gecikir kesilmesini sağlardım. Elektrik niye kesik diye sorana devlet ödememiş derdim. Devlet değil sen ödeyeceksin diyenede ben acilde nöbetteydim derdim. 90 yıllık işleyen 1.basamak sistemimizi katlettiler. Yazıklar olsun..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir