Medimagazin logo

Devlet Hastanesinde akupunktur polikliniği

Atatürk Devlet Hastanesinde akupunktur polikliniğinin hizmet vermeye başladığı bildirildi.
Devlet Hastanesinde akupunktur polikliniği
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Antalya Kamu Hastaneleri Birliğinden yapılan açıklamaya göre, söz konusu poliklinik, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden sonra kentteki kamu hastaneleri arasında ikinci akupunktur polikliniği oldu.

Akupunktur tedavisini, Sağlık Bakanlığınca verilen sertifikasyon programına katılarak alanında uzmanlaşan, aynı zamanda hastanenin başhekim yardımcısı olan Dr. Erdoğan Taş uyguluyor.  

Taş, söz konusu tedavinin 5 bin yıllık bir geçmişi olduğunu ve Dünya Sağlık Örgütü’nün de resmi olarak kabul ettiği 361 ve 50'ye yakın ekstra akupunktur noktası bulunduğunu belirtti.        

Akupunkturun çeşitlerinin olduğunu anlatan Taş, tedavi olmak isteyen hastaların polikliniğe doğrudan başvurabileceklerini kaydetti. Taş, öncelikle polikliniğe başvuran hastayı muayene ederek gerekli laboratuvar ve radyolojik tahliller istediklerini, daha sonra tanı koyarak tedaviye başladıklarının altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:  

"Tek seans tedavi süresi 15 ile 45 dakika arasında değişiyor. Akupunkturda seansların sayısı hastalığın tanısına, toplam tedavi süresine ve hastanın yaşına göre farklılık gösteriyor. Akupunktur tedavisinde kişinin kendi vücudundaki mevcut olan enerji merkezleri harekete geçiriliyor. Kişiye herhangi bir ilaç enjekte edilmiyor, bu nedenle de tedavinin hiçbir yan etkisi olmuyor. Tedavi sırasında kişiye özel tek kullanımlık iğneler kullanılıyor."

atatürk devlet hastanesi
akupunktur polikliniği
antalya
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir