Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığı’nda ilk ‘jinekoloji onkoloji uzmanlığı’ bu hastanede verildi

Sağlık Bakanlığı’nda ilk ‘jinekoloji  onkoloji uzmanlığı’ bu hastanede verildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde  ilk Jinekoloji  Onkoloji  Yan Dal Uzmanlığı Eğitimi  verildi. Bakanlık  bünyesinde ilk Jinekoloji  Onkoloji uzmanlığı eğitimi alan doktorlar, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nden Dr. Ulaş Solmaz ve Dr. Aykut Özdemir oldu.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Jinekoloji Onkoloji Bölümü Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Muzaffer Sancı, Sağlık Bakanlığı’nda Jinekoloji Onkoloji Uzmanı yetiştiren ilk Klinik olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Üç  yıl önce Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından Perinatoloji ve Onkolojinin Kadın Doğumda Yan Dal olarak kabul edilmesinden sonra sınavla ilk  asistanlarını  aldıklarını ifade eden Sancı, “Eğitim süresi sonunda  yapılan sınavda başarılı olan Dr. Ulaş Solmaz ve Dr. Aykut Özdemir Sağlık Bakanlığı’ndan eğitim alan,  ilk jinekoloji  Onkoloji uzmanları oldu, biz de Jinekolog Onkolog yetiştiren ilk klinik olduk. Kliniğimiz Yan Dal Eğitimi vermeye devam edecektir” dedi. Doç. Dr. Muzaffer Sancı, Prof. Dr. Aydın Özsaran, Doç. Dr. Coşan Terek, Doç. Dr. Senem Alanyalı ve Doç. Dr. Naciye Ümit Bayol’dan oluşan sınav jürisi  karşısında ter döken yeni uzmanlar da,  üç yıl süreyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nde iyi bir eğitim aldıklarını belirterek, bundan sonraki mesleki hayatlarında aldıkları eğitimi  en iyi şekilde değerlendireceklerini söyledi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu ise “Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık hizmeti açısından bölgenin en büyük hastanesi olma özelliği yanında Eğitim ve Araştırma Hastanesi olma sıfatı ile de ülkemizin tıp camiasına da çok sayıda uzman ve yan dal uzmanı da kazandırmaya devam ediyor. Üniversite hastaneleri dışında Jinekoloji Onkoloji Uzmanı yetiştiren ilk Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

sağlık
bakanlığı’nda
ilk
‘jinekoloji
onkoloji
uzmanlığı’
bu
hastanede
verildi
Yorum (1)
melih eser
jürideki hocaların hangisi gerçek jinekolojik onkoloji uzmanı trajikomik
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir