Medimagazin logo

AİHM’den Türkiye’ye penisilin cezası

BURSA’da 74 yaşındaki Ruhsar Keşoğlu, 2002 yılında özel bir sağlık merkezinde penisilin bazlı bir ilaç enjekte edilmesinin ardından kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.
Kaynak: HÜRRİYET - Güven ÖZALP
AİHM’den Türkiye’ye penisilin cezası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık ekibinin Keşoğlu’na sağlık geçmişini sormadığı ve de ilacın alerjik etkileri konusunda bilgi vermediğini gerekçe gösteren ailesi dava açtı.

Davalardan sonuç alamayan aile konuyu 2007’de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıdı. AİHM de Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) yaşam hakkını garanti altına alan 2’nci maddesini ihlal ettiğine karar verdi.

Türkiye’yi mahkeme masrafları da dahil olmak üzere toplam 21 bin 650 Euro tazminat ödemeye mahkûm etti.

ai̇hm’den
türkiye’ye
penisilin
cezası
Yorum (1)
postenflamatuar
Benim merak ettiğim çok şey var. İlaçların kısa ürün bilgisi ta da "data sheet" lerinde yazan ciddi ve tabii ki az görülen/nadir görülen yan etkilerden biri meydana geldiğinde ve hasta mahkemenin yolunu tuttuğunda bu vakada görüldüğü gibi herhalde sağlık hizmetini veren kişi suçlu bulunacaktır. Hasta veya yasal velilerinin yan etki görülmesi durumunda "ilacın alerjik etkileri konusunda bilgi vermediğini gerekçe gösterememeleri" için ne yapılması lazım? TTB ve uzmanlık derneklerine ait hukuk bürolarının bu davanın ve benzeri davaların hukuki neticesi üzerindeki değerlendirmeleri nelerdir? Üyelerine hangi tedbirleri almasını önerir? Hekimleri sıkıntıya sokacak hekim aleyhine defakto işleyen süreçler var mı? Bu tür konular hekim derneklerinin hukuk bürolarının ilgi alanına girmez mi yoksa?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir