Medimagazin logo

Doktorlar o kararı uygulamıyor

Fransa'da doktorlar, yedi yıldır komada olan Vincent Lambert'in (40) kaderini belirleyecek kararı alamadı.
Kaynak: BBC TÜRKÇE
Doktorlar o kararı uygulamıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Sadece Fransız kamuoyunu değil, Lambert'in ailesini de bölen davada, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi hastaya ötanazi izni vermiş, yaşam desteğinin sonlandırılabileceğine hükmetmişti. Ancak doktorlar, yaşam hakkı aktivistlerinin kaçırma tehditlerini gerekçe gösterip korkudan Lambert'a ötanazi uygulamaya yanaşmıyor.

 

Hastaneden yapılan açıklamada, "Ne Lambert ne de doktorlar için, prosedüre devam edilmesine uygun sakin ve güvenli bir ortam mevcut" denildi.

 

Vincent Lambert'in babası Pierre Lambert, doktorların yaşam hakkı aktivistleri tarafından kaçırılmaktan korktuğunu söyledi. Bazı aktivistler, doktorların ya da Lambert'in kaçırılması çağrısında bulunmuştu. Lambert, felç olmasına yol açan 2008'deki motosiklet kazasından bu yana komada. Annesi Viviane ve babası Pierre, Lambert'in iyi bir tedaviyle iyileşebileceğini düşünüyor. Yakınları Lambert'in suni destekle yaşatılıp yaşatılmaması konusunda görüş ayrılığında. Karısı Rachel ve kardeşlerinden bazıları, düzelme umudu olmadığı belirtilen Lambert'in yaşamının sona erdirilmesini istiyor. Fransa'da ötanazi yasak. Ancak doktorlar tedaviyi durdurabiliyor. Lambert, Fransa'nın Reims kentinde bir hastanede kalıyor ve damardan sıvı gıdayla besleniyor. AİHM, Lambert'e yiyecek ve su verilmemesinin Avrupa yasalarına aykırı olmadığına hükmetmişti.

doktorlar
o
kararı
uygulamıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir