Medimagazin logo

DSÖ'den Yemen'e tıbbi yardım

Dünya Sağlık Örgütü'nün, 17,5 ton tıbbi malzeme taşıyan uçağı başkent Sana'ya ulaştı
Kaynak: AA
DSÖ'den Yemen'e tıbbi yardım
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SANA  - Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO), Yemen'e gönderdiği 17 buçuk ton tıbbi malzeme yardımının başkent Sana'ya ulaştığı bildirildi.

Husi Ensarullah hareketinin kontrolündeki Yemen resmi haber ajansı SABA'nın, WHO Yemen Temsilcisi Muhammed el-İmad'a dayandırdığı haberine göre, ilk yardım ve acil servis malzemelerinden oluşan 17 buçuk ton yardımı taşıyan uçak, Sana Havalimanı'na ulaştı.

Haberde gelen tıbbi malzemenin, krizin yaşandığı Yemen'e WHO tarafından gönderilen ilk yardım olduğu ifade edildi.

Öte yandan Yemen'deki kriz nedeniyle üniversitelerin çoğunda eğitime verilen ara 23 Nisan'a kadar uzatıldığı belirtildi.

Sana Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ülke genelinde eğitime verilen aranın 23 Nisan'a kadar uzatıldığı, yalnızca tıp fakültesi son sınıf öğrencilerinin bunun dışında bırakıldığı kaydedildi.

Ülkedeki çatışmalar ve hava harekatının ardından yaşanan güvenlik zafiyeti nedeniyle, daha önce, Hudeyde Üniversitesi'nde eğitim faaliyetleri süresiz ertelenirken, Zamar Üniversitesi'nde 10 gün, İbb Üniversitesi'nde 1 hafta eğitime ara verilmişti. "Kararlılık Fırtınası" operasyonu kapsamında hava saldırıları başladığından bu yana Sana, Amran, Sada, Aden, Dali, Ebyen, Hadramevt kentlerinde de ilk ve orta eğitime ara verilmişti.

dsö'den
yemen'e
tıbbi
yardım
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir