Medimagazin logo

Fransız hastanesi Türk cerrahın ameliyat ve konsültasyonlarını iptal etti

Hastaneyi ırkçılıkla suçlayan Dr. Murat Çağ, hastaneye dava açtığını söyledi
Kaynak: HABERTÜRK
 Fransız hastanesi Türk cerrahın ameliyat ve konsültasyonlarını iptal etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Strasbourg Üniversitesi'ne bağlı 10 binden fazla sağlık çalışanıyla bölgenin en büyük işvereni konumunda olan Nouvel Hopital Civil, Türk cerrah Dr. Murat Çağ'ın ameliyat ve konsültasyonlarını iptal etti.

Hastanede 2011'de nakil cerrahı olarak göreve başlayan Dr. Çağ, hastaneyi ırkçılıkla suçladı. Çağ, "Hastanede yılda 50-60 organ nakli yapılıyor. Nakli cerrah, operatör değil, asistan yapıyor. Bu durumu hastalarıma, yönetime ve bölüm şeflerine bildirdim. Bana disiplin cezası verdiler. Ameliyat ve konsültasyonlarım iptal edildi" dedi. Çağ bu nedenle hastaneye dava açtığını söyledi.

dr. murat çağ
fransa
ırkçılık
Yorum (5)
aydin sinal
avrupa hastahanelerinde hekimler süreli ise alinirlar,süresi bitmis anlasmasi uzaltilmamis,hastahaneyi irkcilikla suclamak,aglamak ne demek,benim basimada cok geldi,buradaki cerrah efendi eger bir yamuk is varsa sefine,yönetime bildirir bu normaldir,hastaya bildirmesi ertesi gün kapi önüne konmasi demektir.
0
Cevapla
boran
Orası Türkiye değil canının istediğini şikayet edip gaza getiremezsin. Akıllı uslu işini yapacaksın, hiçbir hasta ve hasta yakınıda gaza gelip ameliyatı asistan yaptı diye uzmana, asistana saldırmaz
0
Cevapla
murat uyan
Bir cerrahın "ameliyatı asistanlarına yaptırıyollaa.." demesi....
0
Cevapla
Allıturna
Ben bu adamı Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi'nden tanıyorum. Aydın Sinal seninle aynı fikirdeyim. Uzmanlar asistan vakalrına atlar ya bizim memlekette, ameliyat yapmadan mezun ederler asistanı, işte bu vatandaş Fransa'da da bu yöntemi uygulamaya çalışmış anlaşılan. Netice süper...
1
Cevapla
dr sakaryalı
işe alırken Türk olduğunu bilmiyorlardı galiba. komik bir savunma olmuş.tamam hekim, yanında olalım diyor insan ama ,inandırıcı değil ki.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir