Medimagazin logo

Hastanın kolonoskopi sırasında yaptığı ses kaydı, doktoru işinden etti

ABD'de yaşanan bir olayda, kolonoskopi yapılan hasta, işlem sırasında cep telefonundan kaydedilen ses kaydına dayanarak kendisine sahte tanı konulduğu gerekçesiyle dava açtı. Dava sonucu doktor işinden oldu
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Hastanın kolonoskopi sırasında yaptığı ses kaydı, doktoru işinden etti
Dr.Tiffany M. Ingham hastane tarafından işte çıkarılırken, kendisine ulaşılamıyor.
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kolonoskopiye giren hasta doktorun tavsiyelerini daha sonra tekrar dinleyebilmek için kayıt tutmak üzere cep telefonunu kullandı. Ancak daha sonra kaydı dinlediğinde prosedürün tamamını kaydettiğini fark etti.

Ses kaydında kolonoskopiyi yapan gastroenterelog, anestezi uzmanı ve asistanın konuşmaları yer alıyor. Kendisine ‘sahte tanı’ konulan hasta soluğu mahkemede aldı. Yapılan kayıt hastanın açtığı tahkik ve görevi kötüye kullanma davasında kanıt olarak sunuldu

Bu kayıtların sonucunda Fairfax bölgesi hastaya 500.000 $ tazminat ödedi.

Çalıştığı hastane, kayıtlarda hastaya sahte tanı koymayı planladığı anlaşılan Anestezi uzmanı 42 yaşındaki Dr.Tiffany M. Ingham’ın işine son verdi. Dr.Ingham’ın Florida’ya taşındığı kaydedildi. Ayrıca doktora ve avukatına kimsenin ulaşamadığı da belirtiliyor.

Gastroenterelog Soloman Shah ise davadan azledildi. Mahkeme kayıtlarında Shah’ı döküntü ile ilgili konuşmadaki aşağılayıcı beyanları ve Ingham’ı yorumlarından ve hareketlerinden alıkoymadığı ayrıca hastaya hemoroidi olmadığı halde bu şekilde tanı koyacağını belirtmesinin ardından bunu önlemediği yer aldı.

hastanın
kolonoskopi
sırasında
yaptığı
ses
kaydı
doktoru
işinden
etti
Yorum (13)
hekim
american board belgeli uzman hekim olmak her şey demek değilmiş demek ki.iyi de anestezi hekiminin günahı neymiş işinden olmuş? aydın sınal bey bir yorum getirebilir belki?
0
Cevapla
Dr
Ayrıntılar benim için önemli olduğundan yazıyorum. Amerika'da Fairfax diye bir eyalet yok. Haberi yabancı kaynaktan inceledim. Olay başkent Washington DC yakınlarındaki Virginia eyaletinin Fairfax kentinde geçiyor. Yani Anestezi uzmanının Florida'dan ayrılması diye bir şey söz konusu değil. Ayrıca bende merak ettim anestezi uzmanı ne dedi de bu cezayı aldı?? selamlar sevgiler.
0
Cevapla
aydin sinal
anestezi uzmani daha ne desin,narkoz altindaki hastasiyla dalga geciyor,Türkiyede bilinmez ama ABD lerinde en agir suc meslek(hangi meslek önemli degil) etigine aykiri hareket etmektir.Almanyada diplomasi alinir.Baskan bile olsaniz fark etmez,Nixon Watergate olayinda yalan söyledigi icin baskanligi terk etti,Clinkton Monika olayinda dogru söyledigi icin baskan kaldi. Ne yazikki Türk tipbinda Etik ve Felsefe ögretilmiyor,sonucunda simdiki gibi bicak parasi,merdiven alti,cekmece gözü gibi terimler öne cikiyor,MEDIMAGAZinin cok önemli tipbi konuda yaptigi habere yorum yazilmazken ,performans haberine 10 sayfa yorum yaziliyor.Nicin Türkiyede tip etigi yok cünki tipbiyeye giren ögrencinin yegane düsüncesi saglam bir is ve kazanc.ne diyelim bol kazanclar,pazar ola hasan efendi.
0
Cevapla
murat 124
buradaki olay amerikada board lisansinin yaninda eyaletler icin de ayri sertifika gereksinimidir. hanimefendinin lisanslari Certifications & Licensure American Board of Internal Medicine Certified in Internal Medicine American Board of Anesthesiology Certified in Anesthesiology VA State Medical License Active through 2016 LA State Medical License Active through 2014 TX State Medical License Active through 2017 FL State Medical License Active through 2017 GA State Medical License Active through 2016 Education & Medical Training Baylor College of Medicine Residency, Anesthesiology, 2004–2007 Eastern Virginia Medical School Residency, Internal Medicine, 2001–2003 Virginia Commonwealth University Health System Internship, Internal Medicine, 2000–2001 Eastern Virginia Medical School Class of 2000 muhtemelen eyaletlerden florida olay sonrasi vermis oldugu lisansi iptal etmistir..
3
Cevapla
Mehmet erdem
Bence burada aldığı cezada primer neden hakaret ve aşağılama ifadeleri değil. En sonda hastada olmadığı halde raporuna hemoroid yazacağım diyor. Yani hastaya ilgili sahte tanı girdiği için ceza alıyor. Enteresan olan bizde bu işi Anestezi ci yapmıyor bildiğim kadarıyla. Ikincisi de hasta uyuyor bile olsa fake evrak fake evrak diye on kere konuşması enteresan. Diğer yardimci personel bile sizi şikayet edebilir veya ileride aleyhine kullanabilirdi. Çok atipik bir olay.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir