Medimagazin logo

İsrail'in tutukladığı diş doktoru serbest

Filistin'de katıldığı fuardan dönerken İsrailli askerler tarafından gözaltına alınıp 21 gün cezaevinde tutulan diş doktoru Ahmet Abusalih serbest bırakıldı
İsrail'in tutukladığı diş doktoru serbest
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Filistin'de düzenlenen Diş İmpalant Fuarı'nda konferans verdikten sonra Türkiye'ye dönerken son kontrol noktasında İsrailli askerler tarafından gözaltına alınıp 21 gün cezaevinde tutulan diş doktoru Ahmet Abusalih serbest bırakıldı. Eşinin serbest bırakıldığını haber alan Müjgan Abusalih, birkaç gün içinde Türkiye'ye dönüşünde eşini konvoy halinde karşılayacaklarını söyledi.

'RASTGELE GÖZALTI'
Türkiye ve Filistin vatandaşı olan ve 20 yıldır Türkiye'de yaşayan Abusalih, 21 gündür Askalan Cezaevi'nde tutukluydu. Eşinin gerekçe gösterilmeden tutuklandığını ve günlerdir Filistin'deki aileleri de dahil hiç kimseyle görüştürülmediğini belirten Abusalih, üç çocuğunun her gün babalarını sorduğunu ve çocuklarını bugün yarın gelecek diye oyaladığını söyledi. İsrail'e eşinin suçunun ne olduğunu ve tutuklanma sebebini açıklamaları için müracatlarda bulunulduğunu ifade eden Abusalih, "Eşim Filistin esirleri Türkiye sorumlusu olmasından dolayı ve rastgele gözaltına alındı ve tutuklandı. Çıkarıldığı ilk mahkemede suçunun olmadığı anlaşılarak serbest bırakıldı" dedi. Haber, doktorun Türkiye'deki ailesi tarafından büyük sevinçle karşılandı. Çocuklar babalarının Türkiye'ye döneceği günü sabırsızlıkla beklemeye başladı. Abusalih, eşinin serbest bırakılmasından dolayı büyük sevinç yaşadıklarını belirterek, birkaç gün içinde Türkiye'ye dönecek olan eşini Filistinli dernek üyeleri ve çocuklarıyla konvoy halinde karşılayacaklarını söyledi.

i̇srail'in
tutukladığı
diş
doktoru
serbest
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir