Medimagazin logo

Sağlık sistemi artık 'online' oluyor

İngiltere Sağlık Bakanlığı, ülkenin ulusal sağlık sistemini “online” hale getirmek için çalışmalara başladıklarını ve yakın gelecekte tüm vatandaşların sağlık kayıtlarını ve test sonuçlarını internette görüp, doktor randevularını da internet üzerinden alabileceğini belirtti.
Kaynak: HÜRRİYET
Sağlık sistemi artık 'online' oluyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Yeni sistemin 2018 yılında tamamen kullanıma girmiş olacağını umduklarını belirten yetkililer, bu sayede sağlık hizmetlerinden yararlanmanın “internet bankacılığı kadar kolay” hale geleceğini söyledi.

Yeni sistem kapsamında hastaların da ilaç almaları, tansiyonlarını ölçmeleri ya da kontrole gitmeleri gereken zamanları onlara hatırlatacak bedava bir cep telefonu uygulamasından da yararlanabileceği belirtildi.

Ayrıca doğum yapan kadınlara bebekleri ile ilgili temel bilgileri kaydetmeleri için verilen “kırmızı kitap” adlı belgenin de dijitalize edileceği açıklandı.

Sağlık Bakanı Jeremy Hunt, sistemde yapılacak bu reformun uzun vadede sağlık hizmetlerine ayrılan bütçenin  7 ila 10 milyar sterlin orannda azaltılmasına da imkan sağlayacağını söyledi.

sağlık
sistemi
artık
'online'
oluyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir